Nyolc vételkörzettel bővül a Karc FM lefedettsége

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács engedélyezte a hálózatba kapcsolódást.

Új városokban lesz hallható az eddig csak Budapesten elérhető közéleti-politikai rádió, a Karc FM. A közösségi adót üzemeltető cég és a Lánchíd Rádió Kft. korábban közös kérelmet nyújtott be a Médiatanácshoz, hogy a társaság több jogosultsága hálózatba kapcsolódhasson a budapesti 105,9 MHz-cel.

Nyolc vételkörzettel bővül a Karc FM lefedettsége

Először úgy tűnt, hogy a beadvány csak a Lánchíd Rádió szegedi, pécsi, kaposvári, szigetvári és siklósi frekvenciájára vonatkozik, de a Médiatanács szombati közleményéből kiderült, hogy a székesfehérvári, tatabányai, valamint a zalaegerszegi frekvencián is a Karc FM fog sugározni.

Utóbbi három jogosultság jelenleg pályáztatás alatt van, közösségi formátummal. A most közzétett pályázati kiírások szerint mindhárom frekvencia esetében az a jelentkező érheti el a legmagasabb pontszámot, amelyik vállalja, hogy heti 120 percben fogyasztóvédelmi, egészségvédelmi, környezetvédelmi, és/vagy kulturális tematikájú műsorszámot, továbbá napközben minimum 18 alkalommal hírműsorszámot tesz közzé.

A Lánchíd Rádió Kft. ezzel együtt kérvényezte a budapesti, balatonfüredi, keszthelyi, dunaújvárosi, győri és szombathelyi frekvenciákra szóló médiaszolgáltatási jogosultságának megszüntetését közös megegyezéssel, amihez – a fentebbiekkel egyetemben – a Médiatanács hozzájárult. A módosítások október 15-től hatályosak.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz