Két ajánlat érkezett a budapesti 99,5 MHz-re

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A kereskedelmi frekvenciára a Magyar FM-et üzemeltető Zene Rádió Kft. és a nyíregyházi Best FM-hez közeli Média Depo Kft. pályázott.

Két cég nyújtott be pályázati ajánlatot a budapesti 99,5 MHz körzeti rádiós jogosultságért. Az egyik a frekvencián jelenleg is hallható Magyar FM-et működtető Zene Rádió Kft, a másik pedig a biri székhelyű Média Depo Kft.

Az elektronikus cégnyilvántartásban szereplő információk szerint utóbbi vállalat több szálon is a nyíregyházi Best FM-hez köthető. A társaságnak a szabolcsi rádió korábbi ügyvezetője, Szakács Tibor a vezető tisztségviselője, és a cég fióktelepének elérhetősége is megegyezik a Best FM címével. További közös pont, hogy a bestfmnyiregyhaza.hu jogi nyilatkozata alapján az állomás weboldalát a Média Depo Kft. üzemelteti.

Ehhez kapcsolódóan érdekes adat még, hogy a Zene Rádió Kft-nek és a Best FM-et működtető Center Rádió Kft-nek azonos a székhelye, valamint az ügyvezetője is.

90-es és 2000-es évek

A fővárosi 99,5 MHz-et kereskedelmi frekvenciaként írta ki a Médiatanács. A pályázati felhívás szerint az eljárásban az a jelentkező érheti el a legmagasabb pontszámot, amelyik vállalja, hogy a zenei művek közzétételére szánt napi műsoridő 60 százalékéban az 1990-es és 2000-es évek dalait játssza majd.

Az 1,2 millió főt elérő, és legalább 12%-os lakossági ellátottságot biztosító jogosultságért éves szinten 39 millió forintot kell majd fizetnie a nyertes cégnek.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz