Pécsett térhet vissza egy ismert magyar rádiós márka

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Mégsem Gold Rádió lesz a 101,7-en?

Védjegybejelentési eljárást kezdeményezett a „101.7 JUVENTUS FM” névre a Mambó Rádió Kft. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Bár a dél-dunántúli régió jelentős részét lefedni képes pécsi 101,7 MHz pályázatát nem a Mambó Rádió, hanem a P1 Rádió Kft. nyerte, a két cég között – a 24.hu korábbi írásai alapján – lehet valamiféle kapcsolat, amit az is valószínűsít, hogy a p1radio.hu domaint a Mambó Rádió Kft. regisztrálta, nagyjából egy időben azzal, hogy a P1 Rádió Kft-t megalapították. A Mambó Rádióé még a juventusfm.hu és a goldradio.hu webcím, valamint a Gold Rádió név védjegye is.

A Juventus FM kifejezés lajstromoztatását egyébként egyszer már megindította a cég, még tavaly májusban, azonban más, hasonló kérelmeikkel szemben ezt még nem hagyta jóvá az SZTNH. Feltehetően az okoz problémát, hogy a Juventus Rádió brand és több almárkájának használati jogával jelenleg a Tematic Media Group Kft. rendelkezik.

A Mambó Rádió Kft. most újra kérte a név levédését, ezúttal a pécsi frekvencia megjelölésével és egy logóval együtt, a hivatal publikus adatbázisa szerint gyorsított eljárásban.

Nem garancia

Természetesen egy védjegybejelentés önmagában nem garancia arra, hogy az új rádió a bejegyzett néven fog megszólalni, hiszen ahogy az az országos kereskedelmi frekvenciapályázat esetében látható volt, egy-egy terv akár az utolsó pillanatokban is módosulhat.

Annyi biztos, hogy a P1 Rádió Kft. eredetileg 101,7 Gold Rádió munkanévvel adta be a pályázatát, és az NMHH által közölt programkarakterisztika-részlet szerint döntően helyi híreket, közéleti, kulturális, sport- és magazinműsorokat tervezek adni, hazai és európai retro slágerekkel kiegészítve.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz