Változások a Rádió 1 adóhálózatában

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Terítéken Székesfehérvár és Veszprém.

Elstartolt a Rádió 1 veszprémi frekvenciája. Múlthét péntektől kezdve már a 90,6 MHz-en is elérhetőek a hálózatos adó műsorai. A közép-dunántúli városba gyakorlatilag visszatért az igazi mai slágereket játszó állomás, hiszen korábban a 94,6 MHz-en is vehető volt, csaknem tizenkét éven keresztül. A 90,6 MHz-et a helyi Rádió Jam és a Klubrádió is használta az elmúlt évtizedekben.

Székesfehérvár

Hamarosan új frekvenciára költözhet a Rádió 1 Székesfehérváron. Az NMHH Médiatanácsa október 16-ai ülésén engedélyezte a 94,5 MHz-et üzemeltető Fehérvár Rádió Kft-nek, hogy megszüntesse hálózatba kapcsolódását a fővárosi Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft-vel. A testület egyidejűleg szerződést kötött a székesfehérvári 101,8 MHz nyertesével, a VLNC FM Rádió Kft-vel, és egyben hozzájárult a kereskedelmi rádiós jogosultság Rádió 1 hálózatba való csatlakoztatásához.

A váltás előkészítése a jelek szerint már elkezdődött, a 94,5 MHz-en ma reggel óta egy felhívás hallható végtelenítve, ami szerint „ezen a frekvencián jelenleg stúdiókarbantartás zajlik”. Ugyanakkor a 101,8 MHz egyelőre még nem üzemel, ezért a fejéri megyeszékhelyen pillanatnyilag csak más városokból sugárzó frekvenciákon lehet hallgatni a Rádió 1-et. Korábban már többször is érdeklődtünk a Rádió 1-nél a 94,5 MHz jövőbeni sorsa felől, azonban választ egyelőre nem kaptunk. Hasonló helyzet egyébként legutóbb Nyíregyházán fordult elő, akkor a Best FM brand került bevezetésre a helyi piacra.

Nagykanizsa, Tatabánya, Velence

A fentebbieken túl további jogosultságokon is várható a Rádió 1 megjelenése. A nagykanizsai 95,6 MHz, a tatabányai 96,7 MHz és a velencei 90,4 MHz nyertesei egyaránt a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódva tervezik a műsorszolgáltatást, az ehhez szükséges szerződésmódosításokat a Médiatanács nemrég el is végezte.

Kaposvár

A kaposvári 99,9 MHz pályázatának eredményéről mai ülésén döntött a Médiatanács. Úgy tudjuk, hogy a frekvenciát az egyedüli érvényes pályázatot benyújtó, a pécsi Rádió 1-hez köthető Mambó Rádió Kft. nyerte, és erről a telephelyről – a tatabányaival egyetemben – még idén elindulhat a Rádió 1 sugárzása. Ez azt jelenti, hogy az év végéig előreláthatólag az összes megyeszékhelyen fogható lesz a CHR formátumú adó.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz