Katolikus Rádió: százezres hallgatótábor

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Az egyházi adót hetente 283 ezren követik.

2018. augusztus-szeptemberben átfogó hallgatottsági mérést végzett az Inspira piackutató cég a Magyar Katolikus Rádió vételkörzetében – írja az adó közleménye. A vizsgálat ún. naplós módszertannal készült, melynek során a megkérdezetteknek egy héten keresztül egy naplót kell vezetniük az általuk hallgatott rádiókról, illetve azok műsorairól.

A kutatás eredménye alapján naponta 176.000 fő hallgatja a Magyar Katolikus Rádiót. A rádió átlag heti hallgatottsága 283.000 fő. A Katolikus Rádió közleményében megjegyzi, hogy ez a szám pontosan megegyezik a TNS-Mediameter egy évvel korábban, 2017 augusztusában végzett telefonos “tegnap-módszerrel” (CATI-DAR) végzett vizsgálatának eredményével.

A Magyar Katolikus Rádió jelenleg 20 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él. A Rádió műsora az adó 2004-es megalapítása óta változatlanul a klasszikus közszolgálatot követi, melynek középpontjában a katolikus egyház társadalmi tanítása áll. Ennek megfelelően a vallási tartalmak mellett közélet, irodalom, kultúra, művészet, tudomány, valamint a legkülönbözőbb zenei irányzatok színesítik a műsort.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz