Hallgatottsági adatok – 2018. július – szeptember

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Nincs változás az élen.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvánosságra hozta a július és szeptember közötti időszakra vonatkozó országos és fővárosi rádiós hallgatottsági adatokat, valamint a harmadik negyedéves számok összefoglaló tanulmányát.

Utóbbiból kiderül, hogy a rádiókat megközelítőleg 6 millióan hallgatják napi szinten, hetente pedig 7,2 millióan követik a magyarországi állomásokat a 15 évnél idősebbek körében. Az összhallgatottság az év első hónapjaihoz képest valamelyest csökkent, azonban a nyári megtorpanás normálisnak mondható.

Hallgatottsági adatok – 2018. július – szeptember

A rádiós erősorrendben nem történt jelentős változás a legutóbbi méréshez képest, azonban fontos megjegyezni, hogy a Retro Rádió adatai ebben az etapban még nem szerepelnek. Országos szinten a Petőfi Rádió áll az élen másfél milliót meghaladó hallgatottsággal, majd a Kossuth Rádió és a Rádió 1 következik 1,3 valamint 1 millió fős közönséggel. A fővárosból sugárzó Music FM (525 ezer) és Sláger FM (393 ezer) a negyedik, illetve az ötödik helyen végeztek. Százezer főt meghaladó hallgatótábora van még a Dankó Rádiónak és a Bartók Rádiónak is.

Hallgatottsági adatok – 2018. július – szeptember

A fővárosi ranglista élén ugyancsak nem volt nagyobb mozgás, a dobogó élén a Sláger FM áll 183 ezer hallgatóval, majd a Rádió 1 következik 179 ezer, és a Music FM 158 ezer fővel. A top 5-öt és a százezer fő feletti hallgatottságú rádiók listáját a Kossuth Rádió és a Petőfi Rádió zárja, 142 ezres és 129 ezres eredménnyel.

A Civil Rádió, a Karc FM, a Klasszik Rádió, a Klubrádió, a Magyar FM, a Magyar Katolikus Rádió, a Mária Rádió, a Retro Rádió és a Trend FM nem járultak hozzá az eredményeik közzétételéhez.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz