Székesfehérváron is lesz Best FM

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Rádió 1 marad a helyén.

Újabb fordulatot vett a két székesfehérvári helyi kereskedelmi frekvencia, a 94,5 MHz és a 101,8 MHz ügye. Ahogy arról múlthéten beszámoltunk, a 94,5 MHz-et üzemeltető Fehérvár Rádió Kft. kérelmet nyújtott be a Rádió 1-gyel való hálózatba kapcsolódásuk megszüntetésére a Médiatanácshoz, amit a testület jóváhagyott. A grémium ezzel együtt szerződést kötött a 101,8 MHz-et megnyerő VLNC FM Rádió Kft-vel, és engedélyezte, hogy hálózatba kapcsolódjanak a Radio Plus Kft-vel.

A módosítások október 30-án megjelentek az NMHH hivatalos nyilvántartásában is, a 94,5 MHz-hez a „Fehérvár Rádió”, a 101,8 MHz-hez pedig a „101,8 Rádió 1” név lett bejegyezve. Az éterben ugyancsak mozgások kezdődtek aznap: a 94,5 MHz-en egy végtelenített felhívás volt hallható, ami szerint a frekvencián stúdiókarbantartás zajlik. Úgy tűnt, hogy a Rádió 1 költözésének előkészítése megkezdődött.

Másnap azonban már ismét a megszokott Rádió 1-es műsorok szóltak a frekvencián, és a Médiatanács friss közleménye alapján azóta újabb változások történtek a két jogosultság hálózatba kapcsolódásával és névhasználatával összefüggésben: “A szolgáltatók közös kérelmére a tanács megszüntette a Székesfehérvár 101,8 MHz-et használó VLNC FM Rádió Kft. és a Budapest 96,4 MHz-en működő Radio Plus Kft. közötti hálózatba kapcsolódást, és kérelmüknek részben megfelelően engedélyezte, hogy a székesfehérvári jogosultság önálló, 24 órás adással működjön tovább 101,8 BEST FM néven.

A testület ezen kívül engedélyezte – szintén a szolgáltatók közös kérelmére – a Székesfehérvár 94,5 MHz-en sugárzó Fehérvár Rádió Kft. hálózatba kapcsolódását a Radio Plus Kft. Budapest 96,4 MHz médiaszolgáltatási jogosultságával, valamint hogy a rádió 94,5 Rádió 1 néven szóljon tovább.”

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz