Eladó Lengyelország második legnagyobb kereskedelmi rádiója

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

23 milliárd forintért a tiéd lehet!

Alig hét hónappal a felvásárlása után máris eladná a lengyel Eurozet csoportot a prágai székhelyű Czech Media Invest. Az országos vételkörzetű Radio ZET-et, valamint a nagyobb városokban elérhető Antyradio-t, Meloradio-t és Chillzetet magában foglaló társaságért lengyel sajtóértesülések szerint legalább 73 millió eurót, azaz nagyjából 23 milliárd forintot kér a jelenlegi tulajdonos.

A wirtualnemedia.pl által megszólaltatott szakértők szerint az eladásnak köze lehet a lengyel kormány média „repolonizációs”, azaz a külföldi tulajdonarány visszaszorítására vonatkozó törekvéséhez, illetve ahhoz is, hogy a rádiós cégcsoport nem túl jó befektetés az aktuális piaci környezetben.

A Radio ZET már csaknem egy évtizede folyamatosan veszít hallgatótáborából, ami a legfrissebb mérések szerint már feleakkora sincs, mint a piacvezető RMF FM-é. A rockzenei Antyradio, a Soft AC formátumú Meloradio, és a lounge, jazz, valamint chillout dalokat játszó Chillizet pedig a hallgatottsági listák alsó felében található, alig pár százalékos közönségaránnyal.

Rádiós gigaüzlet Kelet-Európában

Robert Kozyra, a Radio ZET volt elnöke és főszerkesztője szerint nem meglepő, hogy a csehek máris túl akarnak adni a rádiókon, ésgy véli, az Eurozet csoport már évek óta súlyos problémákkal küzd. Osztja a volt főszerkesztő véleményét Leszek Koziol, a Radio Eskát, a Vox FM-et, és több más népszerű lengyel rádiót működtető Time SA ügyvezetője is, aki szerint a jelenlegi jó piaci helyzet nem fog örökké tartani, és a hagyományos médiának egyébként sincs jövője hosszútávon.

„Az internet egyre erősebb, és azt is meg merem kockáztatni, hogy 10-15 év múlva, amikor a műsorszolgáltatási engedélyeink lejárnak, már nem lesz érdekünk meghosszabbítani azokat. Miért fizessünk műsorszolgáltatási díjat, ha például a hallgatóink 80%-a az internetről jön majd?” – nyilatkozta a Time SA elnöke.

A Czech Media Invest áprilisban vásárolta meg az Eurozet csoportot a francia Lagardérétől, csomagban más kelet-közép-európai rádiókkal, például a cseh Frekvence 1-val, a szlovák Europa 2-val, a román Europa FM-mel és Virgin Radio-val.

RADIOSITE

 

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz