Megszűnt a Helikon Rádió sugárzása Nagykanizsa körzetében

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A 95,6 MHz-en.

Elhallgatott a Helikon Rádió a nagykanizsai 95,6 MHz-en.

A zala megyei kereskedelmi adó frekvenciájára még 2016-ban írt ki pályázatot a Médiatanács, amin a Helikon mellett a dtm Media Hungary Kft. is indult. Mivel a testület csak a dtm pályázatát vette nyilvántartásba, a Helikon Rádió a bírósághoz fordult, azonban a Kúria helyt adott a Médiatanács döntésének.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a pályázatot végül a dtm Media Hungary Kft. nyerte, akik a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódva terveznek műsort szolgáltatni. A céggel időközben szerződést kötött az NMHH, ezért a Helikon Rádió legutóbbi, ideiglenes hatósági szerződésre vonatkozó kérelmét már elutasították.

Ősszel várható eredményhirdetés több helyi rádiós pályázatnál is

 
Hasonló helyzet állt elő az adó keszthelyi frekvenciájának pályázatánál is, amire a Helikon és a Rádió 1-hez köthető LB Rádió Kft. jelentkezett, de csak utóbbi pályázatát fogadta el a Médiatanács. Ebben az ügyben egyelőre még nem született végleges döntés.

A Helikon Rádió harmadik jogosultságának, a zalaegerszegi 95,8 MHz-nek februárban 5 évvel meghosszabbították az engedélyét, így 2023-ig garantáltan tovább szólhat.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz