Újraosztották az FM sávot Finnországban

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Minden rádió folytathatja, és újak is indulhatnak.

Új korszak kezdődött a finnországi rádiós piacon november 15-én, amikor a finn hírközlés-szabályzó hatóság (FICORA) kiosztotta a 2020-tól érvényes rádiós műsorszolgáltatási engedélyeket. A legtöbb állomásnak jövőre járna le licence, ezért a FICORA úgy döntött, valamennyi rádiós jogosultságot egyszerre bocsát pályázatra, ami lehetőséget nyitott a frekvenciahálózatok korrekciójára, bővítésére, és új frekvenciák koordinálására.

A pályázatok eredményeként szinte minden országos, félországos és helyi jogosultság a korábbi tulajdonosánál maradhat, így a finneknek nem kell lemondaniuk egy kedvenc rádiójukról sem, ugyanakkor a jelenleginél szélesebb kínálattal találkozhatnak 2020-tól.

Anne Brenner, közlekedésért és kommunikációért felelős miniszter szerint a licencekkel kapcsolatos döntéseknél elsősorban a folytonosságot és a hosszútávú üzleti működés biztosítását tartották szem előtt. “Az engedélyeket a törvény által biztosított maximális időtartamra, 10 évre osztottuk ki, és a bennük lévő megkötéseket is a minimumra szorítottuk. Azért hoztuk ezeket az intézkedéseket, hogy stabil és kiszámítható üzleti környezetet teremtsünk.” – tette hozzá.

Az országos és félországos jogosultságok túlnyomó részén a Bauer Media, az NRJ, és a Sanoma Media fog osztozni, azaz a finn rádiós szcéna legnagyobb szereplői. A Bauer a leghallgatottabb kereskedelmi rádiót, a Radio Nova-t üzemelteti, a Sanoma pedig a második legnépszerűbb Radio Suomipopot tulajdonolja.

(Kiemelt kép forrása: Unspalsh)

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz