Elhunyt Bolla Zsolt

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A rádiós szakember 53 éves volt.

Meghalt Bolla Zsolt rádiós szakember, producer, a Bolland Sound & Universe tulajdonosa.

Bolla Zsolt nevéhez fűződik több hazai és külföldi rádiós sikertörténet, sokan a legjobb magyar rádiós menedzsernek tartják.

Pályáját a Magyar Rádióban kezdte hangtechnikusként 1987-ben, majd öt évvel később a Rádió Bridge csapatához csatlakozott. 1999-ben a Danubius Rádió gyártásvezetője lett, 2000-től pedig a Sláger Rádió programigazgatói feladatait látta el. Vezetése alatt a Sláger Rádió Magyarország leghallgatottabb és legsikeresebb rádiójává nőtte ki magát. Az adó megszűnését követően a Juventus Rádiót, később a Neo FM-et segítette szaktudásával. 2016 júliusától a Class FM programtanácsadójaként dolgozott.

Bolla Zsolt a kereskedelmi rádiózás hazai fejlődésének egyik pillére volt. Az 1994-ben alapított Bolland Sound & Universe tulajdonosaként több tucat magyarországi és külföldi rádió arculatáért és programmingjáért felelt, egészen napjainkig. Gyakori résztvevője és előadója volt több neves hazai és nemzetközi rádiós szakmai konferenciának is. 2015-ben a Los Angeles-i székhelyű Benztown rádiós brand support vállalat producerversenyén negyedik lett, az európai indulók között első helyezést ért el.

Magyarországon túl Szerbiában is széles körben ismert és elismert volt. Tanácsadóként részt vett az ország legnagyobb rádiós hálózatának, a Naxi Nacional-nak az építésében, emellett a Szerbiai Rádióállomások Szövetségével (RAB) is együttműködött. A RAB Facebook oldalán barátként és munkatársként említik megemlékezésükben:

Kevesen tudják róla, de Zsolt zenészként is jeleskedett. A 80-as években az EKG-ban, 1991-től pedig Vörös István zenekarában, a Prognózisban dobolt. A doboláson kívül aktívan részt vett az együttes dalainak hangszerelésében, a “Kinek van igaza” című szerzeményt is ő ihlette. Dobosként fellépett még az Omega, a Bikini és a Republic zenekarokkal. Közreműködött továbbá Bayer Friderika “Kinek Mondjam El…” című albumában is.

Bolla Zsolt 53 évesen szívelégtelenségben hunyt el vietnámi nyaralása során. A RADIOSITE és a 42NET csoport őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz