Hallgatottsági adatok – 2018. augusztus – október

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Retro Rádió országosan a második leghallgatottabb adó, Budapesten a Sláger FM viszi a prímet.

Elérhetővé tette az augusztus és október közötti időszakra vonatkozó rádiós hallgatottságmérés eredményeit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A kutatásban először szerepel nyilvánosan a júniusban indult új országos állomás, a Retro Rádió, ami négy hónap alatt több mint 1 millió hallgatót szerzett, és a második helyre lépett elő a hallgatottsági rangsorban.

Hallgatottsági adatok – 2018. augusztus – október

Az első helyen – ahogy ebben az évben mindig – a Petőfi Rádió áll. A közszolgálati popzenei adó 1,4 milliós eredményét a Retro Rádió követi 1,2 millió fős hallgatótáborral, majd a Kossuth Rádió következik 1,2 milliós közönséggel. Kiszorult a top 3-ból a Rádió 1, ami ezúttal 971 ezres elérést tudott elkönyvelni a 15 éves és idősebb lakosság körében. Az ötödik helyen a Music FM található 452 ezres, a hatodikon pedig a Sláger FM 337 ezres hallgatottsággal. A sort a szűkebb célközönséggel rendelkező rádiók folytatják: Dankó Rádió – 316 ezer, Bartók Rádió – 120 ezer, Rock FM – 82 ezer, Inforádió – 66 ezer, Jazzy – 37 ezer.

Hallgatottsági adatok – 2018. augusztus – október

Budapesten a Sláger FM megtartotta első helyezését 176 ezres eléréssel, majd alig 3 ezer fős különbséggel a Rádió 1 áll a második helyen. A képzeletbeli rádiós dobogó harmadik fokán a Kossuth Rádió található 156 ezer fős közönséggel. Negyedik lett a Retro Rádió 156 ezres hallgatottsággal, majd a Music FM és a Petőfi Rádió következik 140 ezres és 112 ezres eléréssel. A százezer alatti reach értékű állomások sorát a Rock FM kezdi 42 ezer fővel, majd a Bartók Rádió (40 ezer), az Inforádió (39 ezer), a Jazzy (26 ezer) jön, végül a sort a Dankó Rádió zárja 22 ezer fővárosi hallgatóval.

A Civil Rádió, a Karc FM, a Klasszik Rádió, a Klubrádió, a Magyar Katolikus Rádió, a Mária Rádió és a Trend FM nem járult hozzá eredményeik publikálásához.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz