Új tulajdonoshoz került a Retro Rádió, a Gong Rádió és a Part FM

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány szerzett részesedést bennük.

Tíz kiadóvállalat, köztük három rádiót is működtető cég csatlakozott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az alapítvány építő munkájához sokan jelezték csatlakozási szándékukat. Az elmúlt időszakban beérkezett felajánlásokat, az alapítvány kuratóriuma elfogadta, mivel azokat az alapítvány alapító okiratában foglalt célkitűzéseivel “összhangban állónak találta”.

Az alapítvány kizárólagos, illetve többségi részesedésük megszerzésére irányuló megállapodást kötött a tíz médiavállalkozással, köztük három rádiós érdekeltségű céggel:

Gong Rádió Kft. (Gong Rádió) Echo Penisola Kft. (Part FM) Hold Reklám Kft. (Retro Rádió)

 
Tájékoztatásuk szerint a médiavállalkozásokban, melyek tevékenysége a rádiós- és televíziós médiaszolgáltatásra, online tartalomszolgáltatásra és nyomtatott sajtótermékek kiadására terjed ki, és piaci részesedésük 20 százalék alatti, az alapítvány különböző felajánlások, illetőleg adományok alapján 2018. novemberében tulajdonrészt szerzett. Ennek megfelelően az ezzel kapcsolatos cégbírósági eljárásokat az alapítvány a héten elindította – jelezték.

A médiavállalkozások jövőbeli működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására a kuratórium Liszkay Gábort kérte fel.

A Karc FM is csatlakozott

Közleményt adott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. is, ami szerint a társaság felvásárolta a Karc FM kiadóját, Magyar Idők Lapkiadó Kft-t. Ismertetésük szerint az újabb médiafelvásárlásokkal Mészáros Lőrinc célja, hogy a Talentis Group alatt egyesített médiaérdekeltségeit a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza.

Az alapítvány tulajdonszerzése a fentebbi médiaszolgáltatókban a versenytörvény hatálya alá esik, ezért az alapítvány az érintett cégekkel együtt a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul – közölték, hozzátéve, hogy a részletek a www.cepmf.hu oldalon olvashatók.

Az alapítvány közleményében hangsúlyozta, hogy nonprofit módon működik. A tulajdonában álló gazdasági társaságok bevételeit pedig az alapító okiratában foglalt célok megvalósítására fordítja.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz