Visszatért a Csaba Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A tavaly eltűnt márka a 88,9 MHz-en éledt újjá.

Újra szól a Csaba Rádió. A békéscsabaiak által már jól ismert brand a 88,9 MHz-en tért vissza, amin idáig a helyi Rádió 1 adása volt hallható. A névváltásnak köszönhetően véget ért a csaknem egy éve fennálló név párhuzamosság a Békés megyei éterben.

 
Az adót működtető Interax Kft. közleménye szerint a Csaba Rádió az eredeti arculattal, a megszokott zenei kínálattal, és jól ismert műsorvezetőkkel folytatja a hallgatók szórakoztatását.

“A Csaba Rádió 2017. november 1-én a 104 MHz-en végleg elköszönt, de keresztény konzervatív neveltetésünk alapján hiszünk abban, hogy van feltámadás.” – nyilatkozta Mazán Tamás, az Interax Kft. ügyvezetője a Kőrös Hírcentrumnak.

A Csaba Rádiónak azért kellett tavaly elhallgatnia, mert az állomást üzemeltető cég hálózatos együttműködési megállapodást kötött a budapesti székhelyű Rádió 1-gyel, miután az sikertelenül pályázott a 88,9 MHz-re.

A frekvenciáért az addigi fenntartó, szintén Rádió 1 néven sugárzó Interax Kft. is versenybe szállt. A Médiatanács eredetileg a Radio Plus Kft-t hirdette ki győztesnek, azonban egy bírósági eljárást követően végül az Interax Kft-hez került a jogosultság.

Békéscsabán azóta két hasonló formátumú, részben megegyező arculatú Rádió 1 szólt. A 88,9 MHz névváltása egyébként már egy évvel ezelőtt is napirenden volt, azonban az adó később visszavonta a Médiatanácshoz benyújtott kérelmét.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz