A magyarok 58 százaléka tájékozódik rádiókból

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Politikai és közéleti ügyekben.

Felmérést készített a magyarok politikai és közéleti tájékozódásának forrásairól a Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián. A kutatásból kiderült, hogy a teljes népesség körében a rádiók a harmadik helyet foglalják el az információszerzésre használt médiumok sorában. 2018-ban a lakosság 29 százaléka rendszeresen, 29 százaléka alkalmanként használta a rádiókat hírforrásként, 42 százalékuk pedig soha.

Azt a kérdést is feltették a felmérésében résztvevőknek, hogy amennyiben a jövőben csak egy típusú médiumból tájékozódhatnának, melyik lenne az? Az eredmény rádiós szempontból lesújtó, mivelhogy összesen 4 százaléknyian mondták azt, hogy a rádiót választanák.

A kutatás arra is kitért, hogy mely rádióállomásokból informálódnak a hallgatók. Eszerint a legtöbben a Kossuth és a Petőfi Rádióból tájékozódnak: 30 százaléknyian hetente, 12 százaléknyian pedig ritkábban. A két közszolgálati adót a Retro Rádió és a Rádió 1 követte, majd a helyi rádiók következtek, amiket a teljes népesség 14 százaléka használ közéleti és politikai hírforrásként. A hírekre és közéleti témákra szakosodott Klubrádiót és InfoRádiót mindössze pár százaléknyian választották, de ez nem meglepő, tekintve, hogy a két adó csak a fővárosban és környékén érhető el.

A teljes felmérés ide kattintva olvasható.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz