Tulajdonost váltott három helyi rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Új gazdája van az FM 7-nek, a Helikon Rádiónak és a Rádió M-nek is.

Tulajdonosváltáson esett át az FM 7 (FM7 Eger Kft.) és a Rádió M (Média Centrum Kft.) – derül ki a céginformációs adatbázisból. A két északkelet-magyarországi állomás új gazdája a budapesti székhelyű Tranzisztor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lett. A Tranzisztor Kft. üzemeltette korábban a fővárosi Retro Rádiót, tulajdonában van a nyíregyházi Best FM és a szolnoki Amadeus Rádió, valamint a Retro Rádió, a Magyar FM és a Best FM nevek védjegye.

Az FM 7 és a Rádió M már a Médiatanácsnál is jelezte a változásokat: a testület ma délelőtti ülésének napirendi pontjai között az FM7 Eger Kft. és a Média Centrum Kft. bejelentése is szerepel.

A Rádió M jelenleg Miskolc leghallgatottabb rádiója, és a borsodi megyeszékhely mellett Kazincbarcika, Ózd és Tiszaújváros körzetében is elérhető. Az egri 100,7 MHz-en sugárzó FM 7 korábban több frekvenciával is rendelkezett Heves megye-szerte, azonban a gyöngyösi 101,7 MHz-en és a hatvani 87,9 MHz-en szeptember végétől már a Rádió 1 hallható.

Új kézben a Helikon Rádió

Ugyancsak módosultak a zalaegerszegi Helikon Rádiót működtető Rádió Zala Kft. adatai is. A cégnyilvántartás alapján a vállalkozás új tulajdonosa a Budapestre bejegyzett PureDigital Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A név már ismerős lehet, hiszen júliusban ugyanez a cég vásárolta fel a Fehérvár Rádiót is, ami nem sokkal később a Rádió 1 hálózatához csatlakozott.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy a Médiatanács ma délelőtt megállapította a Helikon Rádió másik frekvenciájának, a keszthelyi 99,4 MHz pályázatának eredményét. A jogosultságért a Helikon és a Rádió 1-hez köthető LB Rádió Kft. szállt versenybe, azonban a testület csak utóbbi pályázatát nyilvánította alakilag érvényesnek, amiért a Helikon Rádió a bírósághoz, majd a Kúriához fordult.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz