BREAKING: A 95,8 MHz-re költözhet a Sláger FM

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A főváros leghallgatottabb rádiója a Rock FM frekvenciáján folytathatja.

A Rock FM által használt 95,8 MHz-re költözhet a Sláger FM, miután az adó tulajdonosa felvásárolta a rockzenei állomást – írja Szalay Dániel, médiaügyekkel foglalkozó újságíró Facebook oldalán.

Ezt a forgatókönyvet valószínűsíti, hogy a Rock FM-et üzemeltető Favorit Masters Kft. a héten a hatósági szerződésének módosításával kapcsolatban nyújtott be kérelmet Médiatanácshoz. Azt egyelőre nem közölte a hatóság, hogy mire terjed ki a beadvány, amint azt sem, jóváhagyták-e.

Egyelőre nincs napirenden a 89,5 és a 103,9 pályáztatása

 
A Sláger FM azért kényszerülhet frekvenciaváltásra, mert a Médiatanács novemberben törvénysértésekre hivatkozva nem hosszabbította meg az adó műsorszolgáltatási engedélyét, ami így jövő február 2-án lejár.

Budapest és térségének egyik leghallgatottabb rádiója a költözésnek köszönhetően megnövelheti vételkörzetét, lakossági ellátottsága pedig akár meg is duplázódhat: a 103,9 MHz 1,3 milliós (13%-os) elérésével szemben a 95,8 MHz-re legalább 1 millióval több ember, nagyjából 2,5 millió fő (26%) hangolhat potenciálisan.

A 95,8 MHz-et még 2015-ben írta ki a Médiatanács, közösségi jelleggel és magyar rockzenei speciális karakterisztikával, amit a napi teljes műsoridő 80%-ában kell teljesíteni. Ahhoz, hogy a Sláger FM megtarthassa az eddig ismert A.C. zenei formátumát, a két fentebbi kritérium közül legalább a speciális karakterisztikára vonatkozót módosítani szükséges.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz