Jön a 101.7 Pécs FM? (frissítve)

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Számos találgatás merült fel a pécsi 101,7 MHz sorsát illetően az elmúlt hónapokban, azonban ezúttal többről lehet szó.

Pécs FM néven indulhat el a Dunántúl legnagyobb városának új rádiója. A Misina-tetőre kimért 101,7 MHz-es frekvencián startoló új adó lehetséges nevére már több verzió is felmerült korábban.

A sugárzási lehetőséget elnyerő P1 Rádió Kft. eredetileg 101,7 Gold Rádió névvel pályázott a frekvenciára, az NMHH nyilvántartásában is ez a név szerepel jelenleg. Októberben a RADIOSITE írt arról, hogy a P1 Rádió Kft-hez számos szállal kötődő Mambó Rádió Kft. a 101.7 Juventus FM megnevezés levédetését kezdeményezte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál, ugyanakkor az SZTNH adatbázisa arról árulkodik, hogy időközben visszavonták a lajstromozási kérelmet. Egyes források a Best FM brand terjeszkedésével is kapcsolatba hozták a 101,7-et.

Pécsett térhet vissza egy ismert magyar rádiós márka

 
Január 2-án a Mambó Rádió Kft. új internetes címeket regisztrált – p1mediagrouppartner.hu, radio1pecspartner.hu és pecsfmpartner.hu -, ezzel együtt „életre kelt” a szintén a Mambó Rádió Kft-hez tartozó pecsfm.hu domain, bár egyelőre mindössze egy hibaüzenet látható rajta. Az oldal ugyanarról a szerverről üzemel, mint a radio1pecs.hu és a P1 Media Group más honlapjai.

Ráadásként a Rádió 1 Pécs és az I Love Pécs nevű internetes rádió online adásának otthont adó IceCast szerveren megjelent egy 101.7 Pécs FM-ként elnevezett új stream, amin egy Hot AC formátumnak megfelelő zenefolyam hallható, félóránként reklámspotokkal megszakítva.

Ma reggel 6 és 7 óra között az alábbi dalok szóltak a teszt streamen:

Dua Lipa – New Rules
Bryan Adams – Cloud Number 9
Swedish House Mafia, Pharrell – One (Your Name)
Pink – Try
Bon Bon – Köszönöm, hogy vagy nekem
Katy Perry – Firework
Meghan Trainor – NO
Spice Girls – Wannabe
Sigma, Take That – Cry
Varga Viktor – Szőkével álmodtam
Rag’n’Bone Man – Human
David Guetta, Chris Willis – Love Is Gone
Bon-Bon – A sexepilem
Adam Lambert – Ghost Town
Luis Fonsi, Demi Lovato – Échame La Culpa
MEDIX – Metro
Avicii – Waiting For Love

A playlist ízelítőt adhat abból, hogy milyen lesz a 101,7 MHz-en feltehetően hamarosan megszólaló új rádió zenei arculata, ami a jelek szerint eltér majd a tervezettől. Az NMHH által közzétett programkarakterisztika-részlet szerint ugyanis eredetileg hazai és európai retro slágereket játszott volna az új adó.

Az Médiatanács egyébként legutóbb november végén foglalkozott a P1 Rádió Kft-vel, ekkor a társaság a médiaszolgáltatás megkezdésének halasztására vonatkozóan nyújtott be kérelmet, amit a hatóság jóváhagyott: első körben január 28-ig kaptak haladékot. Ahhoz, hogy Pécs FM néven rajtolhasson el a 101,7 MHz, ismét a Médiatanácshoz kell majd fordulnia a P1 Rádió Kft-nek.

Frissítés: Nem sokkal cikkünk megjelenése után leállt a teszt stream, viszont a RADIOSITE fórumozóinak beszámolói alapján az éterben is elindult a próbaadás. A 101,7 MHz-en jelenleg a teszt streamen is hallható zenei válogatást sugározzák, “PECS/101,7” RDS PS-sel.

Frissítés 2: Csütörtök este az éterbeli tesztadás is elhallgatott.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz