A Helikon frekvenciájára költözhet a Rádió 1 Zalaegerszegen

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Rádió Zala Egyszemélyes Kft. (Helikon Rádió – Zalaegerszeg 95,8 MHz) és a Radio Plus Kft. hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Médiatanácshoz.

Több érdekességgel is szolgálnak a Médiatanács ez évi első ülésének előterjesztett témái. Az NMHH weboldalára feltöltött napirend szerint például hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a zalaegerszegi Helikon Rádiót fenntartó Rádió Zala Egyszemélyes Kft. és a fővárosi Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.

Mindez azért meglepő, mert a Rádió 1 már elérhető Zalaegerszegen a 95,1 MHz-en, a hálózatos adó még 2017-ben állapodott meg erről a 95,1 MHz-et üzemeltető önkormányzati céggel. A helyi Egerszeg Rádiónak emiatt el kellett hallgatnia, de nem sokkal később a Médiatanács belekezdett egy új zalaegerszegi helyi kereskedelmi frekvencia, a 88,9 MHz pályáztatásába.

A 88,9 MHz-re három cég, a Rádió 1-hez közeli LB Rádió Kft, a zalaegerszegi bejegyzésű Egerszeg Media Kft. és a Regionális Rádió Kft. pályázott, azonban utóbbi jelentkezését végül nem fogadták el.

Az LB Rádió Kft. és az Egerszeg Media Kft. versenye a napirendi pontok alapján ma délelőtt eldőlt, az eredmény várhatóan a következő napokban fog nyilvánosságra kerülni.

Mindeközben a zalai megyeszékhely egyetlen megmaradt helyi kereskedelmi rádiója, a Helikon Rádió tovább sugárzott, de tavaly novemberben őket is elérték a változások: az állomást működtető Rádió Zala Kft-t felvásárolta a budapesti székhelyű, Rádió 1-hez köthető PureDigital Kft.

Új rádió Sátoraljaújhelyen, Pécs FM

A napirendi pontokból arra is fény derül, hogy hamarosan egy új sátoraljaújhelyi frekvencia pályáztatását kezdheti meg a Médiatanács, aminek első lépéseként felkérték az NMHH-t egy új frekvenciaterv kidolgozására.

Ugyancsak Sátoraljaújhelyt érintő téma az Európa Rádió kérelme, amit a Debrecen 94,4 MHz, Miskolc 90,4 MHz, Mezőkövesd 102,1 MHz, Sátoraljaújhely 100,0 MHz és Nyíregyháza 100,5 MHz vonatkozásában nyújtottak be, a jogosultságok hatósági szerződéseinek módosítása iránt.

Ahogy az várható volt, a P1 Rádió Kft. is szerződésmódosítási kérelemmel élt a Médiatanács felé, ami valószínűsíthetően összefüggésben van azzal, hogy múlthét csütörtök óta próbaadás hallható a pécsi 101,7 MHz-en, illetve rövid ideig egy teszt stream is szólt, Pécs FM néven.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz