A Médiatanács hozzájárult: kereskedelmi lesz a 95,8

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Ugyanakkor a speciális karakterisztika marad.

Közleményt adott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a budapesti 95,8 MHz-cel kapcsolatos változásokról. A testület az alábbiakat közölte:

“A Médiatanács – az eredeti pályázati célok szem előtt tartásával – a szolgáltató kérelmére hozzájárult ahhoz, hogy a Budapest 95,8 MHz-es körzeti rádiós frekvencián február 2-ától Rock FM helyett Sláger FM néven működő médiaszolgáltatás eddigi közösségi jellegét kereskedelmire módosítsa, amelynek következtében február 2-tól médiaszolgáltatási díjat köteles fizetni. A hatósági szerződésben szereplő vállalások többsége nem módosult, vagy csak annyiban változott, amely a kereskedelmi jellegű működés természetéből fakadóan szükséges.

A médiaszolgáltató továbbra is köteles eleget tenni a magyar zenei kvótáknak, illetve megfelelni a rá irányadó speciális karakterisztikának. A szolgáltató a kérelmében foglaltakat azzal indokolta, hogy hosszútávú működését csak a rádió újrapozicionálásával, reklámbevételeinek növelésével látja biztosíthatónak – ez alapján mód nyílik arra is, hogy több jogdíjat kapjanak a magyar rockzenészek az adásba kerülő zeneszámaik után.

A Médiatanács a szerződésmódosítás médiatörvénynek való megfelelőségén túl egyebek mellett azt is mérlegelte, hogy nem merül-e fel olyan médiapiaci körülmény, amely a módosítás engedélyezhetőségét gátolná, illetve a verseny szempontjából azt is megállapította, hogy hozzájárulásával nem sérti a pályázati eljárás tisztaságát, tekintettel arra, hogy a médiaszolgáltató egyedüli pályázóként nyert, azaz a módosítások nem változtattak volna egyébként a pályázati eljárás eredményén.”

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz