Hárman pályáztak a győri 96,4 MHz-re

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A kereskedelmi frekvenciáért jelentkező cégek a Győr+ Rádióhoz, a Magyar FM-hez és a Rádió 1-hez állnak közel.

Három ajánlat érkezett a győri 96,4 MHz pályázatára, közölte az NMHH szerda délután. Az aspiránsok között van a székesfehérvári Rádió 1-et üzemeltető Fehérvár Rádió Kft, a Magyar FM-et működtető Zene Rádió Kft, és a Győr+ Rádióhoz köthető Győr+ Média Zrt.

A három társaság közül leginkább a Fehérvár Rádió Kft. jelentkezése lehet érdekes, hiszen a Rádió 1 már elérhető a városban a 103,1 MHz-en, ráadásul a frekvenciát alig másfél éve nyerte meg a Lajta Rádió Kft, tehát nem fenyeget az a veszély, hogy az engedély a közeljövőben lejárna.

A másik pályázó, a Zene Rádió Kft. jelenleg a budapesti 99,5 MHz-en sugározza a Magyar FM-et ideiglenes jogosultsággal, ami február 24-én, azaz e hét vasárnap éjfélkor lejár. A cég tavaly újra megpályázta a frekvenciát, azonban az utolsó pillanatban visszavonták ajánlatukat, és a Média Depo Kft. nyert végül. Érdemes megjegyezni, hogy a Zene Rádió Kft. több szálon is kötődik a vele azonos címen székelő Tranzisztor Kft-hez, aminek több helyi rádió – Rádió M, FM 7, Amadeus Rádió, Best FM Nyíregyháza – is a tulajdonában van, a Best FM, City Rádió és Magyar FM nevek védjegyeivel egyetemben.

A harmadik jelentkező, a Győr+ Média Zrt. már évek óta Győr helyi médiájának egyik fő szolgáltatója. Ők készítik a 100,1 MHz-es közösségi frekvencián sugárzó Győr+ Rádiót, illetve tévét, újságot és hírportált is működtetnek.

Hét éve is pályáztatták

A 96,4 MHz-et egyébként már hét évvel ezelőtt is pályáztatta az NMHH, akkor a Füleky Rádió Kft. szerezte meg a frekvenciát. A balatoni Rise FM üzemeltetőjeként ismert cég Győrben is el szerette volna indítani az elektronikus zenei adót, akkor már Stereo FM néven, de pénzügyi nehézségek miatt elvesztették a tihanyi 98,9 MHz-et és a győri jogosultságot is.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz