Központosítja reggeli műsorait a Global

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Capital, a Heart és a Smooth hálózat programming racionalizációja miatt több száz helyi rádiós műsorvezető veszítheti el a munkáját.

Összehangolja a Capital, a Heart és a Smooth rádiók reggeli műsorait az Egyesült Királyság legnagyobb rádiós médiacége, a Global. A három kereskedelmi állomáson és azok regionális verzióin jelenleg több tucat különböző ébresztőműsor hallható, de a jövőben csak egy, Londonban készülő programot fognak sugározni Egyesült Királyság-szerte. A lépést az Ofcom tavalyi döntése teszi lehetővé, ami az eddigi hétről három órára csökkentette a kereskedelmi rádiók kötelező helyi műsoridejét.

Elsőként a Capital egységesít, emiatt április 8-tól tizennégy helyi reggeli műsor szűnik meg. A CHR adót később a Heart követi, ahol 22 program gyártását fejezik be, és az év végén a Smooth is beáll a sorba.

A változások nem csak a reggeli sávot, de a délutáni drivetime időszak műsorablakait is érintik, amikben ugyancsak lokalizált tartalmak szólnak még. A brit kommunikációs hatóság a kereskedelmi rádiók deregularizációjának részeként lazított a műsorrégiók méretén, ezáltal kevesebb stúdióból, kevesebb emberrel teljesíthetik az elvárásokat.

Több száz műsorvezető kerülhet az utcára

A változások hatására a RadioToday számításai szerint legalább 250 rádiós veszítheti el a munkáját, a Global műsorvezetőinek pedig akár 70 százalékát is elbocsájthatják. A helyzeten az sem segít, hogy a műsorszolgáltatók továbbra is kötelesek lesznek helyi híreket, időjárás-jelentést és közlekedési információkat adni, óránként legalább egyszer, ezekhez ugyanis nem szükséges helyben lévő szerkesztő vagy műsorvezető.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz