Új kereskedelmi rádióval bővülhet a zempléni éter

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Kereskedelmi jogosultságként pályáztatná az NMHH a sátoraljaújhelyi 104,9 MHz-et.

Közzétette a Sátoraljaújhely 104,9 MHz-re vonatkozó pályázati felhívás tervezetét az NMHH Médiatanácsa. A dokumentumból kiderül, hogy a frekvenciát kereskedelmi jelleggel szeretné pályáztatni a médiahatóság.

Új kereskedelmi rádióval bővülhet a zempléni éter

(A sátoraljaújhelyi 104,9 MHz frekvenciaterve – forrás: NMHH)

 
A tervezet szerint az ajánlattevőknek a maximális pontszámért vállalniuk kell, hogy naponta 120 perc helyi közélettel foglalkozó műsort sugároznak, és azt is, hogy két éven belül nem kezdeményeznek hálózatba kapcsolódást, valamint vételkörzet-bővítést. A jogosultság médiaszolgáltatási alapdíját 1.028.000 forintban határozta meg a Médiatanács.

További döntések

A 104,9 MHz-en kívül egy másik sátoraljaújhelyi médiaszolgáltatási lehetőség, a 90,6 MHz pályáztatása is folyamatban van. A Szent István Rádió által használt, közösségiként kiírt frekvencia pályázati felhívása már elérhető az NMHH weboldalán. Az ajánlatokat április 10-ig lehet majd benyújtani.

A beérkezett pályázatok tartalmi vizsgálatának részeként felvilágosítást kér a testület a Székesfehérvár 106,6 MHz és a Tatabánya 107,0 MHz helyi közösségi rádiós frekvenciák pályázati eljárásaiban a mindkét frekvencián egyedül pályázó Karc FM Kft-től. A Zalaegerszeg 88,3 MHz helyi közösségi rádiós pályázaton a testület az alaki vizsgálat után nyilvántartásba vette az egyetlen ajánlattevőt, a Lánchíd Rádió Kft-t.

Kiemelt kép forrása: Youtube – Eagle Eye Drone

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz