Folytathatja a Rádió Dabas

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A zalaegerszegi 88,9 MHz nyertese Best FM néven szeretne sugározni.

A tartalmi vizsgálat után eredményesnek nyilvánította a Médiatanács a Dabas 93,4 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására indult eljárást. A médiaszolgáltatást az egyedüliként pályázó jelenlegi szolgáltató, a Dabas Sportcsarnok Nonprofit Kft. továbbra is Rádió Dabas néven tervezi működtetni.

A grémium öt évvel meghosszabbította a siófoki 92,6 MHz-en és a fonyódi 101,3 MHz-en sugárzó Part FM jogosultságát, ami így 2024 júniusáig sugározhat.

Hozzájárult a testület a zalaegerszegi 88,9 MHz-es helyi kereskedelmi frekvenciát megnyerő LB Rádió Kft. védjegyhasználati engedéllyel alátámasztott kérelméhez, ezért a szolgáltató hatósági szerződésében szereplő City Rádió állandó megnevezés 2019. március 13-ától 88,9 Best FM-re változhat. A Best FM név már több másik frekvenciával kapcsolatban is előkerült az utóbbi hónapokban: a debreceni és nyíregyházi Best FM mellett ezzel a megnevezéssel szerepel az NMHH nyilvántartásában a székesfehérvári 101,8 MHz, és piaci pletykák szerint a budapesti 99,5 MHz-en induló új kereskedelmi rádiót is így fogják hívni.

Az alaki vizsgálati szakaszba lépett a Győr 96,4 MHz körzeti, kereskedelmi rádiós pályázati eljárása, és mindhárom pályázót – a GYŐR+MÉDIA Zrt.-t, a Zene Rádió Kft-t és a FEHÉRVÁR RÁDIÓ Kft-t is – hiánypótlásra szólította fel a grémium. A pályázók hátteréről itt írtunk részletesebben.

A Törökbálint 97,6 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására kiírt pályázat alaki vizsgálati szakaszában a tanács hiánypótlásra szólította fel az FM 4 Rádió Kft-t, míg az alakilag érvénytelen ajánlatot benyújtó Media Group Production Kft. pályázati nyilvántartásba vételét megtagadta.

A Médiatanács három rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására szóló pályázati felhívás tervezetét is elfogadta és véleményezésre közzétette honlapján: a helyi vételkörzetű Tardos 95,5 MHz-re, amelyet egy korábban eredménytelennek nyilvánított eljárás után tervez újra meghirdetni a grémium, a Balatonfüred 96,2 MHz-re, amely egy használaton kívüli helyi frekvencia, valamint a jelenleg szintén használaton kívüli, körzeti vételkörzetű Győr 88,1 MHz-re.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz