Tucatnyi rádiót bénított meg egy zsarolóvírus az Egyesült Államokban

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A kiesett rendszereket maratoni hosszúságú megszólalásokkal és YouTube-ról játszott dalokkal pótolták.

Több tucat rádió állt le egy zsarolóvírus miatt az Egyesült Államokban hétfő reggel – számolt be róla a Radio+Television Business Report. Elsőször a Townsquare Media shreveporti állomásainál omlott össze a playout rendszer, majd Boise, Cedar Rapids és Portsmouth rádióinál tapasztaltak problémákat.

A KEEL-AM reggeli műsorvezetői a hibát észlelve adáselemek és reklámok nélkül folytatták a műsort, a KXKS-FM „Kiss Country 93.7” pedig – sok más rádióval együtt – YouTube-ról játszott zenéket a leállás ideje alatt.

A zsarolóvírus az állomások fájlrendszerében tett kárt, aminek helyreállítása jelenleg is tart. A KEEL weboldala szerint használhatatlanná vált a Townsquare teljes belső hálózata, a gépek beállításai pedig az alapértelmezett értékekre álltak vissza. A cég szakemberei egyelőre nem tudják, mikorra normalizálódhat a helyzet.

A Radio Insight szerint hasonló támadás döntötte le a Urban One hálózat rádióinak belső rendszerét is februárban végén. Az ő esetükben hetekbe telt, amíg újraépítették az érintett állomások adatbázisait.

RADIOSITE

 

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz