Taggá választotta Mucsányi Mariannát az EBU Rádiós Bizottsága

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Kossuth Rádió csatornaigazgatóját immáron másodszor választották be a testületbe.

Az EBU 25. Közgyűlésén 2019. április 12-én Szófiában második alkalommal is beválasztották az EBU Rádiós Bizottságába Mucsányi Mariannát, a Kossuth Rádió csatornaigazgatóját. Az EBU (European Brodcasting Union) a világ legnagyobb közszolgálati média testülete. Az 1950. február 12.-én létrehozott szakmai szervezetnek összesen 117 tagszervezete van 56 országban.

Az EBU Rádiós Bizottsága a tagok szakmai együttműködését támogatja, stratégiai kérdésekkel foglalkozik, közös cselekvési terveket dolgoz ki, támogatja a műsorcserét, javaslatokat tesz innovációra, valamint szakmai és projektcsoportok munkáját segíti.

“A bizottság azzal a médiakörnyezettel foglalkozik, amelyben a közrádiók működnek. Vizsgáljuk, hogy milyen válaszokat kell adnunk a jelenkor médiapiacának kihívásaira, akár technológiai szempontból, akár a generációs kérdéseket illetően. Hogyan érhetjük el a fiatalabbakat vagy hogyan tudunk megújuló tartalmat adni meglévő hallgatóinknak” – mondta Mucsányi Marianna.

A csatornaigazgató hozzátette, hogy a bizottság – egyebek között – párbeszédet kezdeményezett az autógyártókkal annak érdekében, hogy naprakész információkkal rendelkezzen a legújabb, gépjárművekbe kerülő rádiótechnikáról.

(RADIOSITE, MTI)

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz