Decembertől is a Szent István Rádió szól majd Gyöngyösön és Sátoraljaújhelyen

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Nyertest hirdetett a Gyöngyös 102,2 MHz és a Sátoraljaújhely 90,6 MHz helyi frekvenciák pályázatain a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület szerződéses vállalások megsértése miatt bírságokat szabott ki, valamint több rádiós, illetve televíziós műsorszámot kifogásoló bejelentéssel kapcsolatban is döntést hozott.

Az egyedüliként pályázó és a jogosultságokat jelenleg is működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítványt nyilvánította nyertesnek a Médiatanács mind a Gyöngyös 102,2 MHz, mind a Sátoraljaújhely 90,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán. A szolgáltató továbbra is Szent István Rádió – Gyöngyös, illetve Szent István Rádió – Sátoraljaújhely néven kívánja folytatni a sugárzást a Hegyalja Média Kft. tokaji jogosultságával hálózatba kapcsolódva, közösségi jelleggel azután, hogy a jelenlegi jogosultságai december 20-án lejárnak. A grémium elfogadta az Encs 95,4 MHz és a Körmend 99,8 MHz helyi rádiós frekvenciákra szóló pályázati felhívások tervezeteit.

A szolgáltató kérésére a Médiatanács engedélyezte a Szolnok 92,2 MHz-en Aktív Rádió néven szóló helyi, kereskedelmi jellegű szolgáltatás műsortervi vállalásának módosítását, amely alapján – többek között – néhány százalékkal több közszolgálati, valamint kevesebb szöveget, illetve hír- és a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapokat segítő műsort fognak sugározni az adásaikban.

A Budapest 96,4 MHz-cel hálózatba kapcsolódott velencei, dunaújvárosi, békéscsabai, székesfehérvári, kiskunfélegyházi, kiskunmajsai, gyöngyösi és hatvani, a kaposvári, a komlói és a mohácsi, a pécsi és a villányi, a debreceni, a soproni, a zalaegerszegi, a szegedi, a szombathelyi, a bajai, a paksi, a szekszárdi, a miskolci, a hevesi, a nyíregyházi, a győri, a tiszafüredi és abádszalóki, a salgótarjáni, az egri, a szolnoki, a veszprémi, a nagykanizsai, a tatabányai, a keszthelyi, valamint a hajdúsági Rádió 1 szolgáltatóinak kérelmére a testület engedélyezte, hogy a hálózatba kapcsolódó médiaszolgáltatások a napi 4 óra 40 perces saját műsoridő eloszlását egységesen módosítsák, így június 1-től az ebből az időtartamból eddig 10 és 12 óra közé eső helyi tartalmakat majd 12 és 14 óra között teszik közzé.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz