Új frekvenciákkal bővül a Karc FM vételkörzete

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Balatonfüreden és Győrben is szól majd a közösségi adó.

Két helyi közösségi frekvencia pályázati eljárásában hirdetett eredményt keddi ülésén a Médiatanács. A balatonfüredi 96,2 MHz-ért a Karc FM mellett a Mária Rádió, a győri 88,1 MHz-ért pedig a Karc FM és a Katolikus Rádió jelentkezett, azonban mindkét pályázaton a Karc FM üzemeltetője kerekedett felül, amely vételkörzet-bővítésként használja majd a jogosultságokat.

Új frekvenciákkal bővül a Karc FM vételkörzete

 
A Dunaföldvár 106,5 MHz, a Szekszárd 91,1 MHz, a Baja 94,3 MHz és a Paks 107,5 MHz helyi frekvenciák kereskedelmi jellegű használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlatok alaki vizsgálata után a grémium egyaránt nyilvántartásba vette a fenti frekvenciák mindegyikére pályázó Alisca Network Kft.-t és Lajta Rádió Kft.-t.

A Szombathely 97,1 MHz helyi frekvencia közösségi használatára kiírt pályázat eredménytelen lett, mivel valamennyi pályázati ajánlat érvénytelen volt.

A Médiatanács véglegesítette és a honlapján csütörtökön, illetve pénteken közzétette a Budaörs 104,8 MHz és Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi frekvenciák kereskedelmi, a Hatvan 94,0 MHz helyi frekvencia közösségi és az Eger 91,8 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű hasznosítására kiírt pályázati felhívásokat. Az ajánlatokat a felhívásokban meghatározott, egy-egy szeptemberi határnapon lehet majd benyújtani.

Véglegesítette a grémium a 2019-ben végleg lejáró kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságok pályázati felhívását is, amit a honlapján csütörtökön tett közzé. Az idén lejárt Miskolc, Szentendre és Gyomaendrőd telephelyekre kiírt pályázatra az ajánlatokat október 2-án várja a hatóság.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz