Megszűnhet a Rádió 88

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Médiatanács nem vette napirendre az adó engedélyének meghosszabbítását.

Augusztus 31-én megszűnhet Magyarország egyik legrégebbi kereskedelmi rádiója, a Rádió 88 – írja a SzegedMa. A lap értesülése szerint minderről Tóth Géza, az adó tulajdonosa értesítette az adó munkatársait pénteki értekezletükön.

A Rádió 88 médiaszolgáltatási jogosultságának első hét éve 2019. augusztus 31-én letelik, emiatt az állomás engedélyének meghosszabbítását kérte a Médiatanácstól. A médiatörvény szerint a grémiumnak a jogosultság lejárta előtt legkésőbb két hónappal döntenie kell a megújításról, azonban a Rádió 88 esetében ez a mai napig nem történt meg.

Mivel a testület szeptember 3-ig nyári szünetet tart, ezért a rádió egyetlen esélye az maradt, ha a Médiatanács augusztus folyamán rendkívüli ülést hív össze az ügyben.

A Rádió 88 idáig egyetlen hivatalosnak tekinthető közleményt jelentetett meg az adó helyzetével kapcsolatban július 4-én, mely a következőképpen hangzott:

„Nem szűntünk meg

A Rádió 88 minden munkatársa nevében köszönjük azt a támogatást amit a szegediektől kaptunk a tegnap megjelent hír után. Szeretném hangsúlyozni, hogy a Rádió 88 nem szűnt meg, ma is Szeged kedvenc zenéi szólnak a frekvencián és kollégáimmal azon dolgozunk, hogy rádiónk még hosszú ideig a szegediek életének része maradjon. A jövőnkkel kapcsolatos hírekről folyamatosan tájékoztatást adunk hallgatóinknak. Szeretnénk megkérni a politikai pártokat és a politikai szereplőket, hogy ne sajátítsák ki a Rádió 88-at saját, politikai céljuk eléréséhez, egyúttal elhatárolódunk minden rendezvénytől, amit a politikai pártok szerveznek a napvilágot látott hírek és események okán.

Tóth Géza
tulajdonos”

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz