Sikeres volt a vajdasági magyar helyi rádiósok első találkozója

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A Cross Media Consulting média-tanácsadással foglalkozó ügynökség november 23-án szombaton Óbecsén a Largos étteremben megszervezte a Vajdaságban magyar nyelvű műsort sugárzó helyi rádiósok első találkozóját – írja a Vajma.info

Börcsök Mónika a találkozó megálmodója és szervezője megnyitóbeszédében elmondta: „Vajdaságban tíz kereskedelmi rádióban működik magyar nyelvű szerkesztőség, ami példaértékű, mert ez bizonyítja azt, hogy a szóbeszéddel ellentétben, Vajdaságban nem szűnt meg a magyar rádiózás. Nehéz körülmények között dolgozunk, de az új tulajdonosok adtak lehetőséget, hogy folytassuk a munkát és ezt ki kell használni, élni kell ezzel a lehetőséggel. Nagyon fontosnak tartom ezt az összejövetelt, mert az utolsó tíz évben nagyon sokat változott a rádiózás. Megjelentek a korszerű adásvezérlő programok, a korszerű adástechnika és változott a hallgatók igénye is. Össze kell tartani, együtt kell működni, képzésekre járni, lépést kell tartani az idővel.”

Sikeres volt a vajdasági magyar helyi rádiósok első találkozója

(forrás: vajma.info)

 
A Cross Media, mint a találkozó szervezője egyebek mellett média-tanácsadással is foglalkozik, ezáltal szakmai körökben széles körű ismeretségre tett szert és jó kapcsolatokat ápol nemcsak szerbiai, hanem a környező országok, így a magyarországi rádiós piac szakembereivel is. Élve ezzel a helyzettel, a rendezvényen két szakmai előadás is elhangzott. Mikus Tamara a Sláger FM programigazgatója bemutatta a modern rádiózás alapköveit, Tarr-Pintér Dániel Róbert a 42NET Marvin Cloud és a 42NETMEDIA ltd. ügyvezető igazgatója pedig ismertette a 42NET Marvin korszerű adásvezérlő programot.

Börcsök Ferenc, a Szerbiai Rádiók Egyesületének (RAB) elnökhelyettese, a Naxi Nacional rádióhálózat igazgatója, az óbecsei Naxi Active Rádió és a FOX Rádió tulajdonosa valamint médiakonzultáns, Kovács Márta vajdasági rádiós marketing szakértő és Börcsök Mónika a Cross Media Consulting médiatanácsadással foglalkozó ügynökség vezetője és a FOX Rádió programigazgatója, az előadásokat követő szakmai tanácskozáson válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

A találkozó végén a jelenlévők megköszönték a szervezőknek az indítványozást, sikeresnek, hasznosnak találták a rendezvényt és abban egyeztek meg, hogy hagyományosan, évente legalább egyszer szükség van ilyen társalgásra, szakmai tanácskozásra. A rendezvény a Szerbiai művelődési és tájékoztatási minisztérium támogatásával jött létre.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz