Népszerű magyar dalokat is játszó orosz nyelvű zenei rádió indul Magyarországon

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Budapesten december elsején új, orosz nyelvű online zenei rádió indul, Dunayskaya Volna (Dunai Hullám) néven. A rádió 1990-től napjainkig játssza a legnépszerűbb slágereket Magyarországról és az egykori Szovjetunió utódállamaiból.

A rádió két alapítója Igor Kaplan és Thuróczy Richard, akiknek nem csupán az a célja, hogy összekapcsolják a Magyarországon élő oroszul beszélő embereket, hanem a nagyon kevés beszéd révén akár a nyelvet nem értők számára is új, dallamos és izgalmas popzenei műsorfolyamot nyújtsanak. A munkájukat tanácsadóként segíti Kalácska Gábor.

Az elmúlt évek során Magyarországon extrém módon megnőtt az orosz anyanyelvűek és az oroszt második nyelvként beszélő külföldiek aránya, akik között belaruszokat, ukránokat, kazahokat, azerieket, örményeket és grúzokat is szép számmal találni. Ezek az emberek a legkülönfélébb társadalmi- és korosztályból érkeztek: Befektetők, nagyvállalkozók, középosztálybeliek, gyári munkások és diákok. Budapesten és a nagyobb vidéki városokban mindennap hallani orosz nyelvű párbeszédet, ez a jelentős tömeg pedig komoly vásárlóerőt is képvisel a magyar kis- és nagykereskedelem számára.

START: 01. 12. 2019.

???????? Ровно через неделю, 1 декабря, мы начинаем свое вещание!Только суперхиты и суперновинки из России, Венгрии и стран СНГ. Будьте с нами на одной волне! На "Дунайской волне".???????? Éppen egy hét múlva, december 1-én, elindulunk!Csak szuperslágerek és szuper újdonságok Oroszországból, Magyarországról és a szovjet utódállamokból.Legyetek velünk egy hullámon! A Dunayskaya Volnán!???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ????????#dunayskayavolna #dvolna #magyarország

Közzétette: Dunayskaya Volna – 2019. november 24., vasárnap

 
A Dunayskaya Volna elsődleges célcsoportját ezek az emberek képezik, akik számára nem csak szórakozást, hanem tájékozódási és informálódási pontot is kíván nyújtani a rádió azon a nyelven, ami összeköti őket. A Dunayskaya Volna kiemelt feladatának tekinti, hogy az itt élő, orosz nyelvet értő külföldiek előtt a magyar könnyűzenét megismertesse, ezzel lehetőséget biztosítva a magyar előadóknak arra, hogy elérhessenek egy olyan itt élő fizetőképes közösséget is, akiket más magyarországi médiummal nem érhetnének el.

Az új online rádió fontosnak tartja az itt élő külföldiek informálását kulturálisan, valamint a hétköznapokban hasznos tudnivalók terén egyaránt. Mindemellett segíteni kívánja az itt élő oroszul értő külföldiek beilleszkedését, a magyar szokások, sajátosságok és rendezvények megismertetésére is figyelmet kíván fordítani a stáb. Azon magyar anyanyelvűek pedig, akik az orosz nyelvvel és a szélsőségektől mentes popkultúrával akarnak megismerkedni, jó kapcsolódási pontot találhatnak ehhez a Dunayskaya Volna tartalmaiban.

A Dunayskaya Volna Android appja már letölthető, az iOS alkalmazás pedig hamarosan elkészül. Semmi politika, csak zene és azok az infók, amelyek fontosak, mindezt humorosan, pozitívan – ez a Dunayskaya Volna.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz