Ma van a rádiózás világnapja

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A World Radio Day ezúttal a diverzitás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az UNESCO 2011. évi közgyűlésének határozata alapján 2012-től minden február 13-án a rádió világnapját ünnepeljük. A 2020-as World Radio Day a rádiózás jelentősége mellett a sokszínűség fontosságára hívja fel a figyelmet, kiemelve, hogy a rádiónak továbbra is meghatározó szerepe van az emberek közötti sokféleség bemutatásában és a demokratikus viták közvetítésében.

A rádió még ma is a legnagyobb elérésű tömegmédiumnak számít. Ebből adódó különleges erejének köszönhetően a rádiónak lehetősége van az emberek sokszínűségről alkotott képét formálni, valamint nyilvánosságot biztosítani minden hangnak és véleménynek.

A rádió közösségeket köt össze, és elősegíti a pozitív változást hozó párbeszédet közöttük. A rádiót a föld lakosságának mintegy 95 százaléka hallgatja több-kevesebb rendszerességgel, Európában pedig a lakosság 70 százalékát éri el napi szinten.

Guglielmo Marconi találmánya hosszadalmas utat járt be a hosszú- és középhullámtól az FM-en át egészen a digitális terjesztési opciókig. A legfrissebb kutatások szerint a magyar lakosság 66 százaléka napi, 86 százaléka pedig heti rendszerességgel hallgat rádiót.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz