Most már biztos: tovább szólhat a Vörösmarty Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A cecei 91,6 MHz pályázatán a Magyar Katolikus Rádió nyert.

Eredményt hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a székesfehérvári 99,2 MHz-es rádiófrekvencia hasznosítására kiírt pályázaton – írja az FMC.  A keddi döntés értelmében a következő tíz évre a Fehérvár Médiacentrum nyerte el a lehetőséget, hogy a frekvencián rádióadást sugározzon, így elhárult az akadály a Vörösmarty Rádió újraindulása elől!

A Médiatanács döntését követően elindulhat a szerződéskötésre irányuló hatósági eljárás, melynek eredményeként néhány héten belül újra megszólalhat az ötvenhatos forradalmi gyökerekkel rendelkező, több mint huszonöt éve működő városi rádió. Az újraindulás részleteiről és időpontjáról a Fehérvár Médiacentrum a következő hetekben ad pontos tájékoztatást.

További rádiós döntések

A grémium nyertest hirdetett a közösségi jellegű használatra kiírt Cece 91,6 MHz ügyében is. A frekvencián a Magyar Katolikus Rádió sugározhat a jövőben. A jogosultságért egy másik vallási adó, a Mária Rádió is versenybe szállt.

A testület elvégezte a Nyíregyháza 102,6 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű, valamint a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi frekvencia kereskedelmi jellegű használatára benyújtott ajánlatok tartalmi vizsgálatát: az előbbi eljárásban a Médiahíd Kft-től, az utóbbinál az egyedüli pályázótól, a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft-től kért felvilágosítást.

Szolgáltatói kérésre a grémium hozzájárult, hogy az Európa Rádió Miskolc 90,4 MHz-es jogosultsága július 15-től hálózatba kapcsolódjon a debreceni, nyíregyházi és sátoraljaújhelyi jogosultságaival. A testület engedélyezte a Karc FM szolgáltatójának, hogy az idén márciusban elnyert, Miskolc 103,8 MHz-es jogosultságán a médiaszolgáltatást két hónapos haladékkal, szeptember 12-éig kezdhesse meg.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz