30 éves a Rádió 88

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Így ünnepelt az ország legrégebbi kereskedelmi rádiója.

Augusztus nem csak arról nevezetes Szegeden, hogy náluk is a nyár utolsó hónapja van, hanem a Szegedi Ifjúsági Napokról és az ország legrégebbi kereskedelmi engedélyével rendelkező rádió születésnapjáról is. A Rádió 88-nak továbbra is a hallgatóik, a szegediek a legfontosabbak, ezért az állomás születésnapja idén is megrendezésre került, és ezúttal sem maradt el az ünneplés: augusztus 8-án, délután 4 órától nyakukba kapták a stúdiót, és a Hungi teraszáról készítették és közvetítették hangban és képben is a szülinapi műsorukat, sőt az utána lévő bulit is, egészen a disco zárásáig.

A délutáni műsor különlegessége egyebek mellett abban rejlett, hogy több volt kollégát is meghívtak egy koccintásra, így a hallgatók, akik elmentek a születésnapra, nem csak a jelenlegi műsorvezetőkkel, de korábbi kedvenceikkel is találkozhattak, akiket régen ismertek, hallottak, szerettek.

30 éves a Rádió 88

(forrás: Rádió 88)

A teraszon nem csak a műsorkészítést láthatták az érdeklődők, de kvízjátékokban is részt vehettek, azonnali nyereményekért. Az Aquapolis Lécciben üzenhettek is a hallgatók, a Club 88 adásában pedig élőben zenéltek a teraszon lévő DJ-k. Az este 11-től kezdődő bulit bár csak korlátok között tudták megtartani, hiszen az 500 fős limitet a rendezvény helyszínéül szolgáló Huginak is tartania kellett, de a hangulat így is fergeteges volt. Fellépett a szegedi Joer Junior, a budai Club 88 klub alapítója a Drop the Cheese, az örök Rádió 88 rajongó BigBill és ha már Rádió 88 szülinap, akkor a rádió új ügyvezetője is újra lemezjátszók mögé állt, Nacsa Norbert pörgette Szeged kedvenc zenéit.

30 éves a Rádió 88

(forrás: Rádió 88)

A Rádió 88 története egészen 1990-ig nyúlik vissza, ekkor kezdett el sugározni jogelődje, a Vásár Rádió Tóth András “Óriás” vezetésével. 1994-ben vették fel a “88” nevet, ami rádióamatőr körökben a legbelsőségesebb üdvözlésnek a kódja, ölelést és csókot jelent. 1995-től már állandó frekvencián részműsoridőben, 1999-től pedig 24 órában szólt Szeged leghallgatottabb rádiója a jól ismert FM 95,4-en. A tavalyi év is fordulópontot jelentett az állomás történetében, a Médiatanács ekkor öt évvel meghosszabbította a Rádió 88 engedélyét.

“Ezt a rádiót az első perctől kezdve Szeged szeretete működteti. Aki nálunk műsort vezetett, az egytől egyik elkötelezett szegedi volt valamilyen formában, még akkor is, ha nem itt született, csak hosszabb-rövidebb időt élt a városban. Óriás ezt a város iránti elkötelezettséget és a rádiózás szeretetét hagyta ránk örökségnek és ez az, aminek az elmúlt 30 évben igyekeztünk megfelelni és a legfontosabb célunk a jövőben is” – mondta Nacsa Norbert, a Rádió 88 ügyvezető igazgatója a SzegedMa.hu-nak.

30 éves a Rádió 88

(Nacsa Norbert, a Rádió 88 ügyvezetője – forrás: Rádió 88)

Emlékeztetett: bár sok minden változott a 88-ban az elmúlt harminc évben, de az alapgondolat nem módosult. “Ennek a lényege az volt, hogy a Rádió 88 legyen a szegedi fiatalok, fiatalos felnőttek rádiója és mindent elmondjunk Szegedről a szegedieknek. Ez a küldetésünk a jövőben sem változhat, mert ha ez megtörténne, akkor egészen más pályára kellene állnunk, ami nem biztos, hogy sikerre vezetne. Nagyon sok döntésem előtt gondolok arra, hogy mit szólna hozzá Óriás. Más világ van, máshova kerültek a hangsúlyok, de az a Szeged-szeretet és az a rádiószeretet, amit ő képviselt, az örök érvényű. Ez az, amit a nálunk dolgozó kollégáknak próbálok átadni és ez az amiben a Rádió 88 jövője rejlik.” – tette hozzá.

Boldog születésnapot Rádió 88!

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz