Zemplén FM néven új helyi kereskedelmi rádió indul

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Zemplén és a Tokaj-hegyalja rádiója szeretnének lenni.

Zemplén FM néven új helyi kereskedelmi rádió indul az északkelet-magyarországi régióban, várhatóan ez év végétől – értesült a RADIOSITE. A sátoraljaújhelyi 104,9 MHz-es frekvenciára jogosultságot szerző Zemplén TV közlése szerint az új állomás óránként friss hírekkel, közéleti és politikai, valamint “komoly, de főleg könnyűzenei” programokkal jelentkezik majd.

Az új rádió részleteiről Seres Péter, a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere számoltak be egy rendkívüli tájékoztató keretében. Szamosvölgyi Péter elmondta: a Zemplén FM a zempléni térség és Tokaj-hegyalja rádiója lesz. “Egy olyan szerethető rádiót képzelek én politikusként, amely minden információra nyitott, minden zöngét meghall, egy véleményt körbejár, és megkérdezi az ellenérdekelt feleket is. Ha kell, oknyomozást folytat, vagy stúdióbeszélgetésben ad lehetőséget a más vélemény meghallgatására is.” – fejtette ki.

Seres Péter arról beszélt, hogy bár vannak helyben fogható, helyi információkat közlő rádiók Sátoraljaújhelyen, ezek mind rétegrádiók. “Azt gondolom, mi többre vagyunk hivatottak, mint hogy egy-egy réteget szolgáljunk ki, erre óriási lehetőség egy kereskedelmi rádió indítása itt helyben, amely zenés, fiatalos, lendületes rádió lesz.” Hozzátette, hogy az adó szakmai vezetését a Zempén Televízió stábja látja majd el, rádiós szakemberekkel kiegészülve.

Az online tájékoztatón bemutatták a Zemplén FM egyik szignálját is:

RADIOSITE · A Zemplén FM szignálja

 
A sátoraljaújhelyi 104,9 MHz pályázati eljárását 2019 januárjában indította el az NMHH. A tender első körben eredménytelenül zárult, másodszorra azonban már sikerrel pályázott a 75%-ban Sátoraljaújhely és 25%-ban Sárospatak önkormányzatának tulajdonában lévő Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft. A frekvenciát 1 kW-os telejsítménnyel, 408 méteres magasságból sugározhatják, várhatóan a más adók otthonául is szolgáló sátoraljaújhelyi Magas-hegyről.

A városban jelenleg a Kossuth Rádió mellett a Szenti István Rádió (90,6 MHz) és az Európa Rádió (100,0 MHz) érhető el. A zempléni településen már korábban is működött helyi kereskedelmi állomás, Rádió Aktív néven.

(Borítókép forrása: Zemplén TV)

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz