Támogatói funkcióval bővült a MyOnlineRadio weboldala!

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Új funkcióval bővítettük weboldalunkat, melynek köszönhetően a rádiók hallgatói támogathatják kedvenc rádiójukat. Amiatt döntöttünk a funkció elkészítése mellett, mert a koronavírus járvány alatt két meghatározó internetes rádió is megszűnt. 

Egyik rádió sem közölte a hallgatókkal, hogy mi a megszűnés pontos oka, de ellentétben az FM rádiókkal, ahol frekvencia vesztés szokta okozni a rádiók megszűnését, itt inkább anyagi okai lehettek. Nem is csoda, hisz még mindig nehéz fenntartani egy internetes rádiót. Az egyszeri NMHH regisztrációs díjon kívül, havonta kell fizetni jogdíjat az Artisjusnak és a MAHASZ-nak is minimum bevételtől függetlenül. Az NMHH díja egy jelképes 3000 Ft-os összeg, de a két jogvédő szervezetnek havi szinten összesen közel 30 000 Forintot kell fizetni, ha van bevétel, ha nincs és akkor még ott a szerver bérlés és az egyéb rezsiköltségek. Ezek mellett az internetes rádiók nehezebben találnak reklámozókat is, így sokszor elhivatottságból, hobbiból üzemeltetik a rádiót önköltségen. 

Ebből a forráshiányból próbál most az online sajtó egy része is kitörni azzal, hogy adományt kérnek az olvasóktól és ezzel szeretnék biztosítani a jövőjüket. Ha ott működik, akkor a rádióknál miért is ne működne?! Ha eléggé hűséges, elhivatott hallgatóközönséggel rendelkezik a rádió, akkor életképes lehet ez a koncepció. Például ott a Klubrádió, ami FM rádió és a működésének egy részét mégis adományokból biztosítja és akkor még nem beszéltünk a játék streamerekről akik nézőiktől esténként kis túlzással egy minimálbérnek megfelelő összeget kalapolnak össze. Érdemes megnézni egy Zsozéatya live streamet a Facebookon esténként. 

Ebből kifolyólag szeretnénk támogatni a rádiókat azzal, hogy a felületünkön keresztül ingyenesen, minden rádió számára biztosítunk támogatói funkciót. Ezért mi semmilyen díjat nem számolunk fel és valójában az összeg nem hozzánk, hanem egyből a rádió PayPal számlájára érkezik. Ezzel el is árultuk, hogy milyen fizetési rendszeren keresztül tud a felhasználó adományozni. Azt fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az adományozónak nem szükséges, hogy legyen PayPal számlája, mivel a PayPal támogat bankkártyás fizetést is. Így emiatt semmilyen hátrány nem éri az adományozót! 

Ami talán még talán fontos lehet, hogy az adományok után nem kell adót fizetni és bizonylatot sem kell kiállítani, így többletmunkával sem jár az adományok feldolgozása. Az adózásról bővebben itt olvashatunk: https://ado.hu/ado/adomanygyujtes-es-adozas/

Jöhetne a kérdés, hogy ez mivel több, mint amikor a hallgató a rádió weboldalán végzi ezt el!? Sok rádiónál szívességből végzik az oldal karbantartását, így nehézkes lehet a fejlesztés megvalósítása, valamint vannak rádiók melyeknél a hallgatók 50%-a nálunk hallgatja kedvenc rádióját. Ezeknek a felhasználóknak kényelmetlen lehet egy teljesen ismeretlen oldalon való támogatás. Célunk, hogy meghonosítsuk a rádiózásban is ezt a támogatási formát és ehhez mi most bevezetésképpen minden adományozónak 30 nap reklámmentességet biztosítunk a teljes oldalon attól függetlenül, hogy melyik rádiót támogatta! Tehát egy rádió támogatásával az egész myonlineradio.hu weboldalt reklámmentesen használhatja az adományozó. Ezen felül még más meglepetéseket is tervezünk az adományozóknak a jövőben.

Adományozási funkció bekapcsolását a rádiók a Kapcsolat, vagy pedig Facebook oldalunkon keresztül kérhetik.

Támogatói funkcióval bővült a MyOnlineRadio weboldala!

 

 

 

 

 

 

 

 

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz