Nem hosszabbította meg a Klubrádió engedélyét a Médiatanács

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Újrapályáztatják a 92,9 MHz-et.

Nem újította meg a budapesti 92,9 MHz-en sugárzó Klubrádió 2021. február 14-én lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát a Médiatanács, a szolgáltató ismételt jogsértéseire hivatkozva – közölte ma délelőtt az NMHH.

A grémium szerint a Klubrádió hétéves működése során több alkalommal megszegte a médiatörvény rendelkezéseit, amely jogsértések miatt a Médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott. Az ismételt jogsértéssel érintett határozatokat a Klubrádió tudomásul vette, bíróságon nem kezdeményezett jogorvoslatot, a bírságok összegét befizette. A médiatörvény vonatkozó rendelkezése értelmében a médiaszolgáltatási jogosultság megújítását kizáró ok, ha a médiaszolgáltató a működése során a médiatörvény rendelkezéseit ismételten vagy súlyosan megszegi.

A Budapest 92,9 MHz frekvencia folyamatos működtetésének biztosítása érdekében a Médiatanács megkezdte a frekvencia hasznosítására irányuló pályázati eljárás előkészítését. Az ismételt törvénysértés ellenére a pályáztatási folyamat során a jogosultsággal jelenleg is rendelkező Klubrádió szolgáltatójának lehetősége lesz pályázati ajánlat benyújtására. A Médiatanács szándéka szerint a budapesti 92,9 MHz frekvencián folyamatosan közösségi rádiónak kell működnie.

Nem értenek egyet a Médiatanács döntésével

“A médiahatóság valótlanságot állít, nem igaz, hogy a Klubrádió olyan ismételt jogsértést követett el, ami miatt ne lett volna lehetséges a frekvencia meghosszabbítása” – így reagált Arató András, a Klubrádió elnöke a Media1.hu-nak az üggyel kapcsolatban. Arató jelezte: keresik a jogi és egyéb eszközöket annak érdekében, hogy a Klubrádió ne némuljon el.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz