Tíz új telephellyel bővült a lengyelországi DAB+ adóhálózat

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Németországban már tesztelik a 2. országos kereskedelmi multiplexet.

Tíz új vételkörzettel bővült a lengyel közszolgálati rádió DAB+ adóhálózatának lefedettsége október elsején – írja a SatelitnáTV.sk. A multiplex a Polskie Radio fő- és tematikus adóit, továbbá minden körzet saját regionális állomását tartalmazza.

A lengyel közrádió korábban céljául tűzte ki, hogy 2024-ig az ország szinte teljes területét lefedjék digitális rádiós jelekkel, ezért jövő októberben újabb adókat terveznek elindítani, amivel a DAB+ lakossági elérése 80% fölé emelkedne.

Nyitra újra digitális

Északi szomszédunknál is változásokat hozott az október, a Towercom ugyanis visszakapcsolta a nyitrai, korábban az AVIS üzemeltetésében álló multiplexet a 10C csatornán. A DAB+-kompatibilis készülékekkel rendelkező hallgatók egyebek mellett a szlovák közszolgálati rádió műsorait, valamint az Anténa Rock, Rádio Jemné és Rádio Vlna kereskedelmi állomásokat érhetik el innen.

Tucatnyi új országos rádió

Október 5-én indul a második országos kereskedelmi DAB+ hálózat Németországban, melynek üzemeltetését az Antenne Deutschland nyerte el. A hálózat adóinak tesztelése szeptember eleje óta folyamatos, és a startot követően csaknem tucatnyi új rádióval gazdagodhat a német országos kínálat.

Minden tartományban elérhetővé válik pl. az Antenne Bayern és az NRJ, és új, túlnyomórészt tematikus rádiók is érkeznek melléjük: ilyen lesz a kabaré és stand-up előadásokra szakosodott Joke FM, az ezermestereket célzó Profi Radio, vagy az Absolut Oldie Classics a 70-es és 80-as évek slágereivel.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz