Hét évvel meghosszabbította az Érd FM jogosultságát a Médiatanács

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Ez az első alkalom, hogy egy rádió jogosultságát nem öt, hanem hét éves időtartamra újítják meg.

A Médiatanács a szolgáltató kezdeményezésére hét évvel – 2028. február 23-ig- megújította az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. Érd 101,3 MHz helyi rádiós frekvenciára szóló jogosultságát, így azon továbbra is a kereskedelmi jellegű Érd FM 101,3 hallható majd. Az NMHH közleménye szerint a médiatörvény 2019-ben elfogadott módosítása óta ez az első alkalom, hogy a szabályszerűen működő médiaszolgáltató a frekvenciahasználatot megújítással elnyeri, és a korábbiaktól eltérően nem 5, hanem 7 éves időtartamra.

Véglegesítette és holnap teszi közzé honlapján a testület a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi vételkörzetű frekvencia pályázati felhívását közösségi jelleggel. Az ajánlatokat november 24-én lehet majd benyújtani.

A grémium elfogadta és honlapján véleményezésre közzéteszi a Budapest 98,0 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű használatra. A frekvencián utoljára a Civil Rádió szolgáltatója sugárzott, amelynek jogosultsága tavaly decemberben lejárt.

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz