Már 66 rádió csatlakozott a Rádiós összefogás a beteg gyerekekért kezdeményezéshez

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Az Ökumenikus Segélyszervezet azzal a céllal indított gyűjtési akciót, hogy a megyeszékhelyek kórházainak a gyermekosztályait okoseszközökkel láthassák el. A rádiókon kívül bármilyen természetes személy vagy cég is csatlakozhat a kezdeményezéshez akár egyszeri, akár rendszeres adománnyal. A szervezet által megfogalmazott cél a 12 millió forintos küszöb, amely összegből első körben mobilinternetet biztosítanának a gyermekosztályok számára, majd a következőben tableteket, laptopokat, és egyéb olyan eszközöket, amelyekkel az online tartalmak elérhetővé válnának. 

Minderre azért volna különösen nagy szükség, mivel egyrészt a járványhelyzet megnehezíti a kórházban lévő gyermekekkel a kapcsolattartást és látogatást, másrészt pedig a közelgő ünnepek alatt is kórházi ápolásra szoruló gyermekek is közelebb tudnának kerülni szeretteikhez az online kapcsolattartás eszközeivel. Így nem csak telefonos hangkapcsolattal, hanem akár internetes videóhívással tudna az otthon meghitt hangulata a kórházi osztályokba eljutni, ezzel javítva a gyermekosztályi kis betegek közérzetét. 

A Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) eddig 66 rádió összefogását szervezte meg, amelynek keretében a rádiók egy egyhetes kampány erejéig, amíg a gyűjtés tart, terjesztik és népszerűsítik a kezdeményezéshez való csatlakozást, valamint több ismert rádiós is anyagiakkal is hozzájárult a gyűjtéshez. Így például Györke Attila, Baji Anita vagy Ürge Dezső aki a HEROE elnöke.

A kezdeményezéshez itt lehet csatlakozni: Ökumenikus Segélyszervezet

Már 66 rádió csatlakozott a

 

 

 

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz