Telefonszáma buktatta le a holland kalózrádióst

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

A helyi NMHH munkatársai az RDS PS-t is figyelték.

Trükkös módszerrel azonosítottak egy kalózrádióst a holland Hírközlési Ügynökség (Agentschap Telecom) munkatársai. Az eset még 2017-ben történt, amikor egy engedély nélkül sugárzó FM rádiót próbáltak bemérni a hatóság szakemberei. Nem volt nehéz dolguk, mivel a környéken egyelten árbóc magaslott, ráadásul az alatta lévő házból ugyanaz a zene szűrődött ki, ami az illegálisan bitorolt frekvencián is hallható volt.

Miután az ellenőrök kopogtattak, egy nő fogadta őket, de amint megtudta, hogy kik ők és miért vannak ott, szó nélkül rájuk csapta az ajtót. Ezzel egy időben a kalózadás is elhallgatott. Az AT munkatársai nem hagyták annyiban a dolgot, ezért pár nappal később felhívták a telefonszámot, amit a rádió RDS PS-éből kijegyzeteltek. Nem meglepő módon, a ház tulajdonosa vette fel a kagylót.

A férfi tagadta az illegális műsorsugárzást, és azt állította, hogy az adás hirtelen megszűnése, valamint a házában és a rádióban hallható zene azonossága csak a véletlen műve volt. Bár azt elismerte a Rotterdami Bíróságon, hogy az RDS-ben az ő telefonszáma jelent meg, a miértre már nem tudott magyarázattal szolgálni.

A bíróság végül helybenhagyta az AT által kiszabott 2500 eurós büntetést. Hangsúlyozták, hogy az ügy szempontjából irreleváns, ki szolgáltatta a rádióműsort, és kié volt az adó. A törvénysértést a férfi ingatlanjáról követték el, ezért a történtekért kizárólag ő tehető felelőssé.

Kiemelt kép: Pixabay

RADIOSITE, Radio.NL

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz