Kossuth Rádió műsorai

Nálunk megtalálod egy hétre előre a Kossuth Rádió műsorprogramját és az ahhoz kapcsolódó legfontosabb információkat, mint például a műsorvezetők nevét vagy kedvcsinálót a műsorokhoz. A rádióprogramok felett, a rádiókereső segítségével át tudsz váltani másik rádióra, vagy a dátum mezővel be tudod állítani, hogy melyik naptól kezdve mutassa a rádió programjait. Esetleg ha azt vetted észre, hogy a műsorújságunkban nem az a műsor szerepel ami épp szól a rádióban, akkor kérlek írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül és amint tudjuk javítjuk. Ha több rádió műsorát szeretnéd egyszerre látni, akkor látogass vissza a közös műsorújság oldalra.

00:00 - Krónika
00:10 - Vendég a háznál
00:36 - Az este
01:00 - Krónika
01:03 - Nagyok
01:33 - Rádiószínház
02:00 - Krónika
02:03 - Kalendárium
02:31 - Felfedező - a környezetről
A Felfedező – a környezetről című környezetvédelmi magazinban a legújabb „zöld technológiák” mellett az emberek számára otthon is elérhető, megvalósít ... Tovább >>ható, praktikus, energiatakarékos és környezetkímélő megoldásokat mutatjuk be. Bejárjuk a nemzeti parkokat, megismertetjük hallgatóinkkal a védett állatokat, növényeket, erdőket. Egyik állandó rovatunkban a természetvédelmi, botanikai, zoológiai és etológiai kutatásokat fedezzük fel, és nagy figyelmet szentelünk a környezeti nevelés témájának is.
03:00 - Krónika
03:03 - A nap kérdése
A legfontosabb témák – új összefüggésben. Azokról a hírekről, amelyek mindenkit érdekelnek – úgy, ahogyan még nem hallott róluk.
Műsorvezetők: Dávi ... Tovább >>d Edit, Csete Beáta, Törőcsik Zsolt, Kakuk L. Tamás
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
A tegnapi adás ismétlése
03:34 - A hely
04:00 - Krónika
04:03 - "Hajnali" népzene korán kelőknek
04:30 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
Az előző napi adás ismétlése.
04:59 - Pontos időjelzés
05:00 - Krónika
05:05 - Hajnal-táj
Felelős szerkesztő: Bicsák Eszter

Hajnal-táj – a vidék élete a Kárpát-medencében. Éteri kirándulásunkat a külhoni területeken kezdjük, majd kör ... Tovább >>bejárjuk Magyarország régióit, és bebarangolva az országot bepillantunk az aprófalvak és a nagyvárosok mindennapjaiba, ünnepeibe, munkájába, örömeibe és problémáiba. Betekintünk a gazdálkodás rejtelmeibe és megrajzoljuk a vidéki magyar ember portréját. Állandó rovatainkban pedig állattartási tanácsokat, kertápolási ötleteket, horgászpraktikákat és programötleteket is adunk.
Szerte az országban több mint húsz riporter segíti a műsor napi szerkesztését.
05:30 Krónika
05:58 - Napi ima
06:00 - Jó reggelt, Magyarország!
Jó reggelt, Magyarország! – ahol a napi hírfolyam elindul. Tényszerű, hiteles, tematizáló beszélgetések 3 órán keresztül – a legfrissebb történésekről ... Tovább >> a legfontosabb szereplőkkel.
06:01 Krónika
06:13 Krónika
06:30 Krónika
07:00 Krónika
07:30 Krónika
08:00 Krónika
08:13 Krónika
08:30 Krónika
09:00 - Délelőtt
Legfontosabb hétköznapi ügyeink, kérdéseink megoldásra váró problémáink nyomába eredünk az egészségügy, a közigazgatás, az igazságszolgáltatás, az okt ... Tovább >>atás, az ellátórendszerek, a szolgáltatások és a munka világában.
A közélet híreire frissen, gyorsan reflektáló szolgáltató műsorunk egy-egy témára, a sokoldalúság kedvéért, többször is visszatér. A műsor nagyban épít és számít az interaktivitásra, a hallgatók sms-ben feltett kérdéseit megválaszoljuk, felvetett „ügyeinek” utána járunk.

Műsorvezetők: Bak Anita, Balog Tamás, Bicsák Eszter, Gécsek-Tóth Enikő, Horváth Ágnes, Horváth Szilárd és Dióssy Klári

Felelős szerkesztő: Volf Nagy Tünde
09:00 Krónika
09:30 Krónika
09:31 Közlekedés
10:00 Krónika
10:30 Krónika
10:31 Közlekedés
11:00 - A hely
11:00 Krónika
11:30 - Vendég a háznál
Szerkesztő: Szendrei Edit
Mindenki szeretne elég jó szülő lenni. De hogyan tudunk jó viszonyban maradni a gyermekeinkkel, miközben nekünk kell kije ... Tovább >>lölni és megtartani a határokat, melyek ellen gyermekeink gyakran zúgolódnak? Tapasztalatok cseréje, új információk, kipróbálható gyakorlatok segítik a szülőtámogató csoportok résztvevőit.
11:30 Krónika
11:58 - Harangszöveg
Ma délben a pápoci római katolikus plébániatemplom harangja szól a Kossuth Rádióban.
Pápoc a Kemenesalja és a Rábaköz határán fekvő, a Rába folyó h ... Tovább >>aj-latában megbúvó, négyszáz lelkes kisközség, Celldömölktől 21 km-re észak-kelet felé. A Szent István korában alapított településnek a XIV. század derekán négy temploma volt. Ma csak a sértetlenül maradt románkori kápolna és a viszontagságos múltú plébániatemp-lom látható. Pápoc egykor az Ágoston-rendi szerzetesek egyik központjaként működött, gyógyfürdője messze földön híres volt. Az 1360-as években plébániatemploma búcsúk idején vonzotta a környék lakóit. 1409-ben mezővárosként említik az oklevelek. Ezt a gazdagságot törölte el a föld színéről a törökdúlás: tizenkilencszer szállták meg a törökök. A budai basa 1566-ban a kápolna kivételé-vel felgyújtotta az egész községet. A XVIII. század első felében állíttatta helyre Milkovich János győri kanonok a Legszentebb Megváltó oltalmába ajánlott plébániatemplomot. Ez 1883-ban két mellékhajóval bővült, és két új harangot is öntettek, amelyek az I. világháború áldozatai lettek. A jelenlegi 9 mázsás nagyharang, amikor délidőben megszólal, ezer esztendő viharaira emlékeztet.
12:00 - Déli harangszó
12:01 - Krónika
12:40 Krónika
12:52 Vízállásjelentés
13:00 - Ütköző
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Ütköző. Egy műsor, két szempont, 30 perc. Bel és külpolitika, gazdaság, közélet – minden, ami a hírek hátterében ... Tovább >> van.
Műsorvezetőink: Csete Beáta, Dávid Edit, Kakuk L. Tamás és Törőcsik Zsolt
13:00 Krónika
13:30 - Tanúim lesztek - a Római Katolikus Egyház félórája
A Katolikus Egyház félórája az egyház életét, az Atya gondviselését, a köztünk élő, megváltó Jézus Krisztus szeretetét, a Szentélek jelenlétét, Isten ... Tovább >>igéjét, a közösségek működését, valamint a mindennapokban megélhető Evangéliumot mutatja be.
14:00 - Rádiószínház
Selma Lagerlöf kisregényét – Benedek Marcell fordítása alapján rádióra
alkalmazta: Marschall Éva
Szereposztás:
Helga - Tóth Ildikó, Gudmund ... Tovább >>- Tímár Andor, Gudmund anyja - Csomós Mari, Gudmund apja - Blaskó Péter, Helga anyja - D.Szabó Éva,
Helga apja - Dengyel Iván, Hildur – Börcsök Enikő, Bíró - Juhász Jácint, Törvényszéki szolga - Tordai Gábor, Hildur apja – Székely Tamás, Béres - Galgóczi Imre
Zenei munkatárs: Gebauer Mária
A felvételt Liszkai Károly és Vajda László készítette
Rendező: Mácsai Pál
14:00 Krónika
14:30 - Felfedező - az egészségről
14:30 Krónika
15:00 - Krónika
15:11 - Trend-idők
Minden ami új, izgalmas és trendi: a divattól a számítástechnikáig, a találmányoktól, sikeres hazai fejlesztésektől, a high-tech világ friss híreiig. ... Tovább >>Sok-sok színes, változatos érdekesség minden hétköznap 15 óra 11 perctől. A műsorvezető Kumin Viktória.
15:25 - Édes anyanyelvünk
Az Édes Anyanyelvünk című műsor az egyik legfontosabb közös örökségünket, az anyanyelvet helyezi a középpontba érdekes beszélgetéseken, színes riporto ... Tovább >>kon, összeállításokon keresztül. A műsor fontos feladatának tekinti a választékos és a helyes nyelvhasználat bemutatását, a korosztályok közötti nyelvi „szakadékok” csökkentését. Nem kisebb feladatra vállalkozunk, minthogy beszéljünk azokról a folyamatokról, amelyek segítik a magyar nyelv túlélését. Célunk között szerepel az is, hogy megmutassuk, miként fejlődik a nyelv, hogyan változik, alakul kultúránkkal, életmódunkkal úgy, hogy közben megtartja az értékeit és tiszteli a múltját.
15:30 - Kalendárium
15:30 Krónika
16:00 - Krónika
Jó napot Magyarország című, beszélgetős műsorunkban a hallgatóké a főszerep. Várjuk jelentkezésüket napi, aktuális témáink kapcsán, ha szívesen elmond ... Tovább >>anák véleményüket az élő adásban. Telefonszámunk 759-52-00, sms 30-9000666, e-mail címünk jonapotmagyarorszag@mtva.hu, de a Kossuth Rádió Facebook oldalán is írhatnak. Minden hétköznap délután 4 órától, mit szól hozzá a Kossuth Rádióban? szól hozzá a Kossuth rádióban?
Felelős szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezetők: Halász Zsuzsa, Horváth Ágnes, Juhász Zsolt, Ujhelyi Zoltán
Szerkesztők: Cseszregi Balázs, Halász Zsuzsa, Herczeg Tibor, Horváth Katalin, Márta Renátó, Tarics Péter, Horváth Ágnes
16:30 Krónika
16:32 Közlekedés
17:00 Krónika
17:05 Közlekedés
17:20 - Krónika
17:30 - Krónika
18:00 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
18:00 Krónika
18:30 - A nap kérdése
A legfontosabb témák – új összefüggésben. Azokról a hírekről, amelyek mindenkit érdekelnek – úgy, ahogyan még nem hallott róluk.
Műsorvezetők: Dávi ... Tovább >>d Edit, Csete Beáta, Törőcsik Zsolt, Kakuk L. Tamás
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
19:00 - Az este
Egy új jazz lemezről, társakról és a zenei útkeresésről. Az este – a mai házigazda Csatári Bence, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tudományos kutatója, ... Tovább >>vendége Szebényi Dániel zenész, a Godfater együttes billentyűse, énekese. Minden hétköznap 19 óra után gondolatébresztő beszélgetések a Kossuth Rádióban.
19:00 Krónika
19:30 - Európa egy percben
19:31 - Nagyok
20:00 - Krónika
20:12 - Mese
Boltos mesék - 4/2. rész
Mosonyi Alíz meséi:
Régi Képek Boltja (Gera Zoltán)
01.11- Őrangyalok Boltja (Takács Katalin)
01.46- Vakvéletlen ... Tovább >>Boltja (Kaszás Gergő)
02.22- Kis Székek Boltja (Takács Katalin)
02.44- Intő Jelek Boltja (Kaszás Gergő)
03.15- Kerek Perec Boltja (Takács Katalin)
03.33- Kis Képeskönyvek Boltja (Gera Zoltán)
04.26- Örök Tavasz Boltja (Kaszás Gergő)
05.50- Mézes Cukorkák Boltja (Takács Katalin)
06.47- Szerelmezőgépek Boltja (Kaszás Gergő)
07.38- Életrevaló Fánkok Boltja (Gera Zoltán)
08.27- Édes Beszélgetések Boltja (Takács Katalin)
09.00- A Macskatanácsos Boltja (Kaszás Gergő)
09.57- Ármányok Boltja (Takács Katalin)
10.42- Szomorú Szülők Boltja (Kaszás Gergő)
10.58- Öreg Babák Boltja (Takács Katalin)
A felvételt Rosenmann Péter és Tamás Benedek készítette.
Zeneszerző: Darvas Ferenc
Szerkesztő - rendező: Zoltán Gábor
20:27 - Vers napról napra
20:32 - Édes anyanyelvünk
Az Édes Anyanyelvünk című műsor az egyik legfontosabb közös örökségünket, az anyanyelvet helyezi a középpontba érdekes beszélgetéseken, színes riporto ... Tovább >>kon, összeállításokon keresztül. A műsor fontos feladatának tekinti a választékos és a helyes nyelvhasználat bemutatását, a korosztályok közötti nyelvi „szakadékok” csökkentését. Nem kisebb feladatra vállalkozunk, minthogy beszéljünk azokról a folyamatokról, amelyek segítik a magyar nyelv túlélését. Célunk között szerepel az is, hogy megmutassuk, miként fejlődik a nyelv, hogyan változik, alakul kultúránkkal, életmódunkkal úgy, hogy közben megtartja az értékeit és tiszteli a múltját. A délutáni adás ismétlése
Az Édes Anyanyelvünk című műsor az egyik legfontosabb közös örökségünket, az anyanyelvet helyezi a középpontba érdekes beszélgetéseken, színes riportokon, összeállításokon keresztül. A műsor fontos feladatának tekinti a választékos és a helyes nyelvhasználat bemutatását, a korosztályok közötti nyelvi „szakadékok” csökkentését. Nem kisebb feladatra vállalkozunk, minthogy beszéljünk azokról a folyamatokról, amelyek segítik a magyar nyelv túlélését. Célunk között szerepel az is, hogy megmutassuk, miként fejlődik a nyelv, hogyan változik, alakul kultúránkkal, életmódunkkal úgy, hogy közben megtartja az értékeit és tiszteli a múltját. A délutáni adás ismétlése
20:37 - XX. századi történelem
Nemcsak a magyar történelem, de a történetírás is kisiklott 1945 után, a kommunista hatalomátvétellel. Elhallgatás, ferdítés, történelemhamisítás kísé ... Tovább >>rte utunkat 1990-ig. Most megmutatjuk Magyarország valódi történelmét, tabuk, elhallgatás, hamisítás nélkül. A tények makacs dolgok – a vélemény szabad.
Szerkesztő-műsorvezető: Horváth Szilárd
21:00 - Rádiószínház
Hangjáték-sorozat Jókai Mór regényéből
Narrátor: Molnár Piroska és Tarján Péter, Ali: Hegedűs D. Géza
Emina: Dobó Enikő
Közreműködött: Lász ... Tovább >>ló Zsolt, Csiby Gergely, Kovács Panka, Kajtár Róbert, Fesztbaum Béla, Ódor Kristóf és Hamvas Dániel
A felvételt Jantyik Levente készítette.
Zenei szerkesztő: Hortobágyi László
A rendező munkatársa: Szupper Edit.
Rádióra alkalmazta és rendezte: Papp Gábor Zsigmond.
A Duna Médiaszolgáltató Zrt. megrendelésére készíttette az MTVA 2024-ben.
21:00 Krónika
22:00 - Krónika
22:30 - Sportvilág
23:00 - Ütköző
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Ütköző. Egy műsor, két szempont, 30 perc. Bel és külpolitika, gazdaság, közélet – minden, ami a hírek hátterében ... Tovább >> van.
Műsorvezetőink: Csete Beáta, Dávid Edit, Kakuk L. Tamás és Törőcsik Zsolt
A délutáni adás ismétlése
23:00 Krónika
23:37 - A hely
00:00 - Krónika
00:10 - Vendég a háznál
00:35 - Az este
01:00 - Nagyok
01:00 Krónika
01:33 - Rádiószínház
02:00 - Kalendárium
02:00 Krónika
02:30 - Felfedező - az egészségről
03:00 - A nap kérdése
A legfontosabb témák – új összefüggésben. Azokról a hírekről, amelyek mindenkit érdekelnek – úgy, ahogyan még nem hallott róluk.
Műsorvezetők: Dávi ... Tovább >>d Edit, Csete Beáta, Törőcsik Zsolt, Kakuk L. Tamás
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
A tegnapi adás ismétlése
03:00 Krónika
03:30 - A hely
04:00 - "Hajnali" népzene korán kelőknek
04:00 Krónika
04:30 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
Az előző napi adás ismétlése.
04:59 - Pontos időjelzés
05:00 - Hajnal-táj
Felelős szerkesztő: Bicsák Eszter

Hajnal-táj – a vidék élete a Kárpát-medencében. Éteri kirándulásunkat a külhoni területeken kezdjük, majd kör ... Tovább >>bejárjuk Magyarország régióit, és bebarangolva az országot bepillantunk az aprófalvak és a nagyvárosok mindennapjaiba, ünnepeibe, munkájába, örömeibe és problémáiba. Betekintünk a gazdálkodás rejtelmeibe és megrajzoljuk a vidéki magyar ember portréját. Állandó rovatainkban pedig állattartási tanácsokat, kertápolási ötleteket, horgászpraktikákat és programötleteket is adunk.
Szerte az országban több mint húsz riporter segíti a műsor napi szerkesztését.
05:00 Krónika
05:30 Krónika
05:58 - Napi ima
06:00 - Jó reggelt, Magyarország!
Jó reggelt, Magyarország! – ahol a napi hírfolyam elindul. Tényszerű, hiteles, tematizáló beszélgetések 3 órán keresztül – a legfrissebb történésekről ... Tovább >> a legfontosabb szereplőkkel.
06:01 Krónika
06:13 Krónika
06:30 Krónika
07:00 Krónika
07:30 Krónika
08:00 Krónika
08:13 Krónika
08:30 Krónika
09:00 - Délelőtt
Legfontosabb hétköznapi ügyeink, kérdéseink megoldásra váró problémáink nyomába eredünk az egészségügy, a közigazgatás, az igazságszolgáltatás, az okt ... Tovább >>atás, az ellátórendszerek, a szolgáltatások és a munka világában.
A közélet híreire frissen, gyorsan reflektáló szolgáltató műsorunk egy-egy témára, a sokoldalúság kedvéért, többször is visszatér. A műsor nagyban épít és számít az interaktivitásra, a hallgatók sms-ben feltett kérdéseit megválaszoljuk, felvetett „ügyeinek” utána járunk.

Műsorvezetők: Bak Anita, Balog Tamás, Bicsák Eszter, Gécsek-Tóth Enikő, Horváth Ágnes, Horváth Szilárd és Dióssy Klári

Felelős szerkesztő: Volf Nagy Tünde
09:00 Krónika
09:30 Krónika
09:31 Közlekedés
10:00 Krónika
10:30 Krónika
10:31 Közlekedés
11:00 - A hely
11:00 Krónika
11:30 - Vendég a háznál
Szerkesztő: Diós Judit
Erősítő és marokkó házilag, barkácsolás, színjátszás, társasozás, agyagozás. Az Egyboglya Alapítvány nyári napközis táborába ... Tovább >>n hétköznapi dolgokkal ismerkednek a gyerekek úgy, hogy van rá idő és van hozzá figyelem. Közösségben ugyanis könnyebb, vallják a munkatársaik, akik év közben is számos programot szerveznek gyerekeknek és szülőknek.
11:30 Krónika
11:58 - Harangszöveg
Ma délben a gesztelyi római katolikus plébániatemplom harangja szól a Kossuth Rádióban.
Gesztely a Nagyalföld északi peremén, Zemplén délnyugati sz ... Tovább >>élén, a Hernád folyó partján fekvő, háromszáz lelkes község, Miskolctól 12 km-re keletre. Az oklevelek tanúsága szerint a XIII. századtól templomos hely volt. Elpusztulásáról nem maradt híradás sem, de újraépüléséről az 1640-es évek krónikái tudósítanak. A ma is látha-tó egyhajós, neobarokk római katolikus plébániatemplomot 1802-ben építtette a község birtokosa, Csicseri Orosz Zsigmondné. A templomot Nagyboldogasszony tiszteletére szentelték fel.
A Boldogságos Szűz Mária mennybevételéről Jeruzsálemben már az V. században megemlékeztek. Az ünnepet Dormitio sanctae Mariae, 'a szentséges Szűz elszenderülése’ névvel illették. A VI. században egész Keleten elterjedt az ünnep. Róma a VII. században vette át, és a VIII. századtól a Boldogságos Szűz menybevételének nevezték.
A gesztelyi templom 33 méter magas tornyában két harang lakik. A délidőben megszólaló 4 és fél mázsás harangot Ducsák István őrszentmiklósi mester készítette.
12:00 - Déli harangszó
12:01 - Krónika
12:40 Krónika
12:52 Vízállásjelentés
13:00 - Ütköző
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Ütköző. Egy műsor, két szempont, 30 perc. Bel és külpolitika, gazdaság, közélet – minden, ami a hírek hátterében ... Tovább >> van.
Műsorvezetőink: Csete Beáta, Dávid Edit, Kakuk L. Tamás és Törőcsik Zsolt
13:00 Krónika
13:30 - Minden időben - a Magyarországi Református Egyház félórája
Minden időben – A református egyház félórája

Szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa
A műsor telefonszáma: +36-30-789-00-66
A műsor e-mail ... Tovább >>címe: radio@reformatus.hu
14:00 - Rádiószínház
Selma Lagerlöf kisregényét – Benedek Marcell fordítása alapján rádióra
alkalmazta: Marschall Éva
Szereposztás:
Helga - Tóth Ildikó, Gudmund ... Tovább >>- Tímár Andor, Gudmund anyja - Csomós Mari, Gudmund apja - Blaskó Péter, Helga anyja - D.Szabó Éva,
Helga apja - Dengyel Iván, Hildur – Börcsök Enikő, Bíró - Juhász Jácint, Törvényszéki szolga - Tordai Gábor, Hildur apja – Székely Tamás, Béres - Galgóczi Imre
Zenei munkatárs: Gebauer Mária
A felvételt Liszkai Károly és Vajda László készítette
Rendező: Mácsai Pál
14:00 Krónika
14:30 - Felfedező - nyelvről, zenéről, irodalomról
14:30 Krónika
15:00 - Krónika
15:11 - Trend-idők
Minden ami új, izgalmas és trendi: a divattól a számítástechnikáig, a találmányoktól, sikeres hazai fejlesztésektől, a high-tech világ friss híreiig. ... Tovább >>Sok-sok színes, változatos érdekesség minden hétköznap 15 óra 11 perctől. A műsorvezető Kumin Viktória.
15:25 - Édes anyanyelvünk
Az Édes Anyanyelvünk című műsor az egyik legfontosabb közös örökségünket, az anyanyelvet helyezi a középpontba érdekes beszélgetéseken, színes riporto ... Tovább >>kon, összeállításokon keresztül. A műsor fontos feladatának tekinti a választékos és a helyes nyelvhasználat bemutatását, a korosztályok közötti nyelvi „szakadékok” csökkentését. Nem kisebb feladatra vállalkozunk, minthogy beszéljünk azokról a folyamatokról, amelyek segítik a magyar nyelv túlélését. Célunk között szerepel az is, hogy megmutassuk, miként fejlődik a nyelv, hogyan változik, alakul kultúránkkal, életmódunkkal úgy, hogy közben megtartja az értékeit és tiszteli a múltját.
15:30 - Kalendárium
15:30 Krónika
16:00 - Krónika
16:12 - Jó napot, Magyarország!
Jó napot Magyarország című, beszélgetős műsorunkban a hallgatóké a főszerep. Várjuk jelentkezésüket napi, aktuális témáink kapcsán, ha szívesen elmond ... Tovább >>anák véleményüket az élő adásban. Telefonszámunk 759-52-00, sms 30-9000666, e-mail címünk jonapotmagyarorszag@mtva.hu, de a Kossuth Rádió Facebook oldalán is írhatnak. Minden hétköznap délután 4 órától, mit szól hozzá a Kossuth Rádióban? szól hozzá a Kossuth rádióban?
Felelős szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezetők: Halász Zsuzsa, Horváth Ágnes, Juhász Zsolt, Ujhelyi Zoltán
Szerkesztők: Cseszregi Balázs, Halász Zsuzsa, Herczeg Tibor, Horváth Katalin, Márta Renátó, Tarics Péter, Horváth Ágnes
16:30 Krónika
16:32 Közlekedés
17:00 Krónika
17:05 Közlekedés
17:20 - Krónika
17:30 - Krónika
18:00 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
18:00 Krónika
18:30 - A nap kérdése
A legfontosabb témák – új összefüggésben. Azokról a hírekről, amelyek mindenkit érdekelnek – úgy, ahogyan még nem hallott róluk.
Műsorvezetők: Dávi ... Tovább >>d Edit, Csete Beáta, Törőcsik Zsolt, Kakuk L. Tamás
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
19:00 - Az este
19:00 Krónika
19:30 - Európa egy percben
19:31 - Nagyok
20:00 - Krónika
20:12 - Mese
Boltos mesék - 4/3. rész
Mosonyi Alíz meséi:
Bejáratok Boltja (Gera Zoltán)
01.07- Rossz Napok Boltja (Kaszás Gergő)
01.38- Tükrös Szekrén ... Tovább >>yek Boltja (Takács Katalin)
02.12- Árva Edények Boltja (Kaszás Gergő)
03.07- A Rózsaujjú Tündér Boltja (Takács Katalin)
03.55- Erdőkerülők Boltja (Gera Zoltán)
04.27- A Felséges Fátum Boltja (Kaszás Gergő)
04.53- Hulló Könnyek Boltja (Takács Katalin)
05.33- Fél pár Kesztyűk Boltja (Gera Zoltán)
06.05- Volt Bolt (Takács Katalin)
06.18- Öreg Kályhák Boltja (Kaszás Gergő)
07.05- A Szerelemcsütörtök Boltja (Takács Katalin)
07.33- Felejtők Boltja (Gera Zoltán)
08.03- Az Öreg Barátnék Boltja (Kaszás Gergő)
08.45- Az Ordító Sárkány Boltja (Kaszás Gergő, Gera Zoltán, Takács Katalin)
09.32- A Mosolygó Fűrész Boltja (Kaszás Gergő)
10.08- Tréfás Feladványok Boltja (Takács Katalin)
10.26- Anyukák Boltja (Kaszás Gergő)
10.49- Gyémántos Gyűrűk Boltja (Gera Zoltán)
11.31- Színes Szemüvegek Boltja (Takács Katalin)
A felvételt Rosenmann Péter és Tamás Benedek készítette.
Zeneszerző: Darvas Ferenc
Szerkesztő - rendező: Zoltán Gábor
20:27 - Vers napról napra
20:32 - Édes anyanyelvünk
Az Édes Anyanyelvünk című műsor az egyik legfontosabb közös örökségünket, az anyanyelvet helyezi a középpontba érdekes beszélgetéseken, színes riporto ... Tovább >>kon, összeállításokon keresztül. A műsor fontos feladatának tekinti a választékos és a helyes nyelvhasználat bemutatását, a korosztályok közötti nyelvi „szakadékok” csökkentését. Nem kisebb feladatra vállalkozunk, minthogy beszéljünk azokról a folyamatokról, amelyek segítik a magyar nyelv túlélését. Célunk között szerepel az is, hogy megmutassuk, miként fejlődik a nyelv, hogyan változik, alakul kultúránkkal, életmódunkkal úgy, hogy közben megtartja az értékeit és tiszteli a múltját. A délutáni adás ismétlése
20:37 - Egyszer volt...
Korszakok, események, személyiségek – Magyarország évszázadaiból
Szórakoztató tudományos-ismeretterjesztő műsorsorozat a Kossuth Rádióban: szerdánk ... Tovább >>ént, 20:35-től. Ismétlése a Kossuth Rádióban: hétfőnként, hajnali 00.35-től.

Főként humán- és társadalom-tudományos érdekességeket kínáló műsorok olyan témákról, amelyek fontosak és /vagy aktuálisak lehetnek azoknak, akik tudnak és akarnak gondolkodni, új adatokat is keresve tájékozódni a magyar történelem, művelődés- és társadalomtörténet évszázadaiban. Azoknak, akik nem bánják, ha friss kutatási eredmények alapján, esetleg kiderül: ami „egyszer volt…”, ha nem is „mese”, de talán, egészen pontosan mégsem úgy történt. Időutazások idősebbeknek és fiatalabbaknak: akik a szórakoztató ismeretszerzés mellett, hajlandóak vállalni az újragondolás „kockázatát”.

Szerkesztő-műsorvezető, felelős szerkesztő: Kiss Péter Ernő
21:00 - Rádiószínház
Hangjáték-sorozat Jókai Mór regényéből
Narrátor: Molnár Piroska és Tarján Péter, Ali: Hegedűs D. Géza
Emina: Dobó Enikő
Közreműködött: Lász ... Tovább >>ló Zsolt, Csiby Gergely, Kovács Panka, Kajtár Róbert, Fesztbaum Béla, Ódor Kristóf és Hamvas Dániel
A felvételt Jantyik Levente készítette.
Zenei szerkesztő: Hortobágyi László
A rendező munkatársa: Szupper Edit.
Rádióra alkalmazta és rendezte: Papp Gábor Zsigmond.
A Duna Médiaszolgáltató Zrt. megrendelésére készíttette az MTVA 2024-ben.
21:00 Krónika
22:00 - Krónika
22:30 - Sportvilág
23:00 - Ütköző
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Ütköző. Egy műsor, két szempont, 30 perc. Bel és külpolitika, gazdaság, közélet – minden, ami a hírek hátterében ... Tovább >> van.
Műsorvezetőink: Csete Beáta, Dávid Edit, Kakuk L. Tamás és Törőcsik Zsolt
A délutáni adás ismétlése
23:00 Krónika
23:37 - A hely
00:00 - Krónika
00:10 - Vendég a háznál
00:35 - Az este
01:00 - Nagyok
01:00 Krónika
01:33 - Rádiószínház
02:00 - Kalendárium
02:00 Krónika
02:30 - Felfedező - nyelvről, irodalomról, zenéről
03:00 - A nap kérdése
A legfontosabb témák – új összefüggésben. Azokról a hírekről, amelyek mindenkit érdekelnek – úgy, ahogyan még nem hallott róluk.
Műsorvezetők: Dávi ... Tovább >>d Edit, Csete Beáta, Törőcsik Zsolt, Kakuk L. Tamás
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
A tegnapi adás ismétlése
03:00 Krónika
03:30 - A hely
04:00 - "Hajnali" népzene korán kelőknek
04:00 Krónika
04:30 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
Az előző napi adás ismétlése.
04:59 - Pontos időjelzés
05:00 - Hajnal-táj
Felelős szerkesztő: Bicsák Eszter

Hajnal-táj – a vidék élete a Kárpát-medencében. Éteri kirándulásunkat a külhoni területeken kezdjük, majd kör ... Tovább >>bejárjuk Magyarország régióit, és bebarangolva az országot bepillantunk az aprófalvak és a nagyvárosok mindennapjaiba, ünnepeibe, munkájába, örömeibe és problémáiba. Betekintünk a gazdálkodás rejtelmeibe és megrajzoljuk a vidéki magyar ember portréját. Állandó rovatainkban pedig állattartási tanácsokat, kertápolási ötleteket, horgászpraktikákat és programötleteket is adunk.
Szerte az országban több mint húsz riporter segíti a műsor napi szerkesztését.
05:00 Krónika
05:30 Krónika
05:58 - Napi ima
06:00 - Jó reggelt, Magyarország!
Jó reggelt, Magyarország! – ahol a napi hírfolyam elindul. Tényszerű, hiteles, tematizáló beszélgetések 3 órán keresztül – a legfrissebb történésekről ... Tovább >> a legfontosabb szereplőkkel.
06:01 Krónika
06:13 Krónika
06:30 Krónika
07:00 Krónika
07:30 Krónika
08:00 Krónika
08:13 Krónika
08:30 Krónika
09:00 - Délelőtt
Legfontosabb hétköznapi ügyeink, kérdéseink megoldásra váró problémáink nyomába eredünk az egészségügy, a közigazgatás, az igazságszolgáltatás, az okt ... Tovább >>atás, az ellátórendszerek, a szolgáltatások és a munka világában.
A közélet híreire frissen, gyorsan reflektáló szolgáltató műsorunk egy-egy témára, a sokoldalúság kedvéért, többször is visszatér. A műsor nagyban épít és számít az interaktivitásra, a hallgatók sms-ben feltett kérdéseit megválaszoljuk, felvetett „ügyeinek” utána járunk.

Műsorvezetők: Bak Anita, Balog Tamás, Bicsák Eszter, Gécsek-Tóth Enikő, Horváth Ágnes, Horváth Szilárd és Dióssy Klári

Felelős szerkesztő: Volf Nagy Tünde
09:00 Krónika
09:30 Krónika
09:31 Közlekedés
10:00 Krónika
10:30 Krónika
10:31 Közlekedés
11:00 - A hely
11:00 Krónika
11:30 - Vendég a háznál
Szerkesztő: Süveges Gergő
Időről időre a mozaikcsaládok mindennapjaiba, nehézségeibe és megoldási módjaiba pillantunk be. Nem akarjuk tagadni, hogy ... Tovább >> egy mozaikcsalád helyzete sokszor sokkal nehezebb, mint egy elsődleges családé. Azonban ha úgy fordul az életünk, hogy korlátozottan élhetjük meg az álmainkat, igyekszünk kihozni a helyzetből azt, ami lehetséges. Ma a gyerekek helyzetéről beszélgetünk. Testvérek, féltestvérek, hozott, kapott és közös gyerekek. Amikor átalakul a testvérsorrend. Amikor hirtelen leszünk sokan. Kinek mit jelent a család? Szakértőink Bogár Zsuzsa és Vajda Péter, a Mozaikcsalád Központ alapítói.
11:30 Krónika
11:58 - Harangszöveg
Ma délben a vízvári római katolikus templom harangja szól a Kossuth Rádióban.
Vízvár félezer lakosú község a Dráva talán egyik legszebb partszakas ... Tovább >>zán, Szigetvártól mintegy 55 kilométerre nyugatra, a horvát határ mellett. Ahogy neve is utal rá, a Dráva kanyarulatai és ártéri mocsarai kiváló védelmi helyet jelentettek, ahol a XVI. század közepén Tahy Ferenc épített várat. 1555. november 17-én kelt levelében Zrínyi Miklós katonai megerősítését sürgeti. Szigetvár eleste után azonban a zsoldosok feladták, lerombolták, és a falu is elnéptelenedett. Bő másfél évszázad után települt újra. Lakói horvát anyanyelvűek voltak, és katolikusok. A falu a XX. század elején élte virágkorát, ekkor mintegy 1500-an éltek itt, akik megközelítőleg fele-fele arányban vallották magukat magyarnak, illetve horvátnak.
A vízvári katolikus plébániát az 1332-es pápai tizedjegyzék említi, de 1526 után a törökök elpusztították. 1722-ben alapították újra, templomát 1854-ben építették, Nepomuki Szent János tiszteletére. Régi orgonáját 1810 körül ismeretlen mester alkotta, a száz éves hangszert a pécsi Angster József építette át. A templom freskói 1961-ben készültek. A közelmúltban kívül-belül szépen felújították, 2016-ban a régi padokat újakra cserélték.
A vízvári katolikus templom tornyában három harang lakik. A 86 centiméter átmérőjű nagyharangot és a 32 centiméteres lélek-harangot 1925-ben öntötte Rincker Ferenc, a 63 centiméter átmérőjű középharangot pedig 1948-ban Szlezák Rafael, Rákospalotán.
12:00 - Déli harangszó
12:01 - Krónika
12:40 Krónika
12:52 Vízállásjelentés
13:00 - Ütköző
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Ütköző. Egy műsor, két szempont, 30 perc. Bel és külpolitika, gazdaság, közélet – minden, ami a hírek hátterében ... Tovább >> van.
Műsorvezetőink: Csete Beáta, Dávid Edit, Kakuk L. Tamás és Törőcsik Zsolt
13:00 Krónika
13:30 - Tanúim lesztek - a Római Katolikus Egyház félórája
A Katolikus Egyház félórája az egyház életét, az Atya gondviselését, a köztünk élő, megváltó Jézus Krisztus szeretetét, a Szentélek jelenlétét, Isten ... Tovább >>igéjét, a közösségek működését, valamint a mindennapokban megélhető Evangéliumot mutatja be.
14:00 - Rádiószínház
Selma Lagerlöf kisregényét – Benedek Marcell fordítása alapján rádióra
alkalmazta: Marschall Éva
Szereposztás:
Helga - Tóth Ildikó, Gudmund ... Tovább >>- Tímár Andor, Gudmund anyja - Csomós Mari, Gudmund apja - Blaskó Péter, Helga anyja - D.Szabó Éva,
Helga apja - Dengyel Iván, Hildur – Börcsök Enikő, Bíró - Juhász Jácint, Törvényszéki szolga - Tordai Gábor, Hildur apja – Székely Tamás, Béres - Galgóczi Imre
Zenei munkatárs: Gebauer Mária
A felvételt Liszkai Károly és Vajda László készítette
Rendező: Mácsai Pál
14:00 Krónika
14:30 - Felfedező - a tudomány világáról
14:30 Krónika
15:00 - Krónika
15:11 - Trend-idők
Minden ami új, izgalmas és trendi: a divattól a számítástechnikáig, a találmányoktól, sikeres hazai fejlesztésektől, a high-tech világ friss híreiig. ... Tovább >>Sok-sok színes, változatos érdekesség minden hétköznap 15 óra 11 perctől. A műsorvezető Kumin Viktória.
15:25 - Édes anyanyelvünk
Az Édes Anyanyelvünk című műsor az egyik legfontosabb közös örökségünket, az anyanyelvet helyezi a középpontba érdekes beszélgetéseken, színes riporto ... Tovább >>kon, összeállításokon keresztül. A műsor fontos feladatának tekinti a választékos és a helyes nyelvhasználat bemutatását, a korosztályok közötti nyelvi „szakadékok” csökkentését. Nem kisebb feladatra vállalkozunk, minthogy beszéljünk azokról a folyamatokról, amelyek segítik a magyar nyelv túlélését. Célunk között szerepel az is, hogy megmutassuk, miként fejlődik a nyelv, hogyan változik, alakul kultúránkkal, életmódunkkal úgy, hogy közben megtartja az értékeit és tiszteli a múltját.
15:30 - Kalendárium
15:30 Krónika
16:00 - Krónika
16:12 - Jó napot, Magyarország!
Jó napot Magyarország című, beszélgetős műsorunkban a hallgatóké a főszerep. Várjuk jelentkezésüket napi, aktuális témáink kapcsán, ha szívesen elmond ... Tovább >>anák véleményüket az élő adásban. Telefonszámunk 759-52-00, sms 30-9000666, e-mail címünk jonapotmagyarorszag@mtva.hu, de a Kossuth Rádió Facebook oldalán is írhatnak. Minden hétköznap délután 4 órától, mit szól hozzá a Kossuth Rádióban? szól hozzá a Kossuth rádióban?
Felelős szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezetők: Halász Zsuzsa, Horváth Ágnes, Juhász Zsolt, Ujhelyi Zoltán
Szerkesztők: Cseszregi Balázs, Halász Zsuzsa, Herczeg Tibor, Horváth Katalin, Márta Renátó, Tarics Péter, Horváth Ágnes
16:30 Krónika
16:32 Közlekedés
17:00 Krónika
17:05 Közlekedés
17:20 - Krónika
17:30 - Krónika
18:00 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
18:00 Krónika
18:30 - A nap kérdése
A legfontosabb témák – új összefüggésben. Azokról a hírekről, amelyek mindenkit érdekelnek – úgy, ahogyan még nem hallott róluk.
Műsorvezetők: Dávi ... Tovább >>d Edit, Csete Beáta, Törőcsik Zsolt, Kakuk L. Tamás
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
19:00 - Az este
19:30 Krónika
20:37 - 100 éve történt...
100 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá azt a trianoni békediktátumot, amely területe kétharmadával csonkította meg a történelmi Magyarországot ... Tovább >>. 1920. június 4-e azonban nem létezhet csupán önmagában. Trianonhoz hosszú, rögös út vezetett, a következményeket pedig még egy évszázad elteltével, a jelenünkben is érzékeljük. De mit csinált 1920-ban a magyar békedelegáció? Milyen volt a közellátási helyzet, az egészségügy és a honvédelem? Hogyan működött a gazdaság, és mekkora volt a trauma, amikor 100 évvel ezelőtt a területek elszakításával a legrosszabb rémálmok is valóra váltak. A kérdés tengernyi, a válaszok sem váratnak magukra.
21:00 - Rádiószínház
Hangjáték-sorozat Jókai Mór regényéből
Narrátor: Molnár Piroska és Tarján Péter, Ali: Hegedűs D. Géza
Emina: Dobó Enikő
Közreműködött: Lász ... Tovább >>ló Zsolt, Csiby Gergely, Kovács Panka, Kajtár Róbert, Fesztbaum Béla, Ódor Kristóf és Hamvas Dániel
A felvételt Jantyik Levente készítette.
Zenei szerkesztő: Hortobágyi László
A rendező munkatársa: Szupper Edit.
Rádióra alkalmazta és rendezte: Papp Gábor Zsigmond.
A Duna Médiaszolgáltató Zrt. megrendelésére készíttette az MTVA 2024-ben.
21:00 Krónika
22:00 - Krónika
22:30 - Sportvilág
23:00 - Ütköző
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Ütköző. Egy műsor, két szempont, 30 perc. Bel és külpolitika, gazdaság, közélet – minden, ami a hírek hátterében ... Tovább >> van.
Műsorvezetőink: Csete Beáta, Dávid Edit, Kakuk L. Tamás és Törőcsik Zsolt
A délutáni adás ismétlése
23:00 Krónika
23:37 - A hely
00:00 - Krónika
00:10 - Vendég a háznál
00:35 - Az este
01:00 - Nagyok
01:00 Krónika
01:33 - Rádiószínház
02:00 - Kalendárium
02:00 Krónika
02:30 - Felfedező - a tudomány világáról
03:00 - A nap kérdése
A legfontosabb témák – új összefüggésben. Azokról a hírekről, amelyek mindenkit érdekelnek – úgy, ahogyan még nem hallott róluk.
Műsorvezetők: Dávi ... Tovább >>d Edit, Csete Beáta, Törőcsik Zsolt, Kakuk L. Tamás
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
A tegnapi adás ismétlése
03:00 Krónika
03:30 - A hely
04:00 - "Hajnali" népzene korán kelőknek
04:00 Krónika
04:30 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
Az előző napi adás ismétlése.
04:59 - Pontos időjelzés
05:00 - Hajnal-táj
Felelős szerkesztő: Bicsák Eszter

Hajnal-táj – a vidék élete a Kárpát-medencében. Éteri kirándulásunkat a külhoni területeken kezdjük, majd kör ... Tovább >>bejárjuk Magyarország régióit, és bebarangolva az országot bepillantunk az aprófalvak és a nagyvárosok mindennapjaiba, ünnepeibe, munkájába, örömeibe és problémáiba. Betekintünk a gazdálkodás rejtelmeibe és megrajzoljuk a vidéki magyar ember portréját. Állandó rovatainkban pedig állattartási tanácsokat, kertápolási ötleteket, horgászpraktikákat és programötleteket is adunk.
Szerte az országban több mint húsz riporter segíti a műsor napi szerkesztését.
05:00 Krónika
05:30 Krónika
05:58 - Napi ima
06:00 - Jó reggelt, Magyarország!
Jó reggelt, Magyarország! – ahol a napi hírfolyam elindul. Tényszerű, hiteles, tematizáló beszélgetések 3 órán keresztül – a legfrissebb történésekről ... Tovább >> a legfontosabb szereplőkkel.
06:01 Krónika
06:13 Krónika
06:30 Krónika
07:00 Krónika
07:30 Krónika
08:00 Krónika
08:13 Krónika
08:30 Krónika
09:00 - Délelőtt
Legfontosabb hétköznapi ügyeink, kérdéseink megoldásra váró problémáink nyomába eredünk az egészségügy, a közigazgatás, az igazságszolgáltatás, az okt ... Tovább >>atás, az ellátórendszerek, a szolgáltatások és a munka világában.
A közélet híreire frissen, gyorsan reflektáló szolgáltató műsorunk egy-egy témára, a sokoldalúság kedvéért, többször is visszatér. A műsor nagyban épít és számít az interaktivitásra, a hallgatók sms-ben feltett kérdéseit megválaszoljuk, felvetett „ügyeinek” utána járunk.

Műsorvezetők: Bak Anita, Balog Tamás, Bicsák Eszter, Gécsek-Tóth Enikő, Horváth Ágnes, Horváth Szilárd és Dióssy Klári

Felelős szerkesztő: Volf Nagy Tünde
09:00 Krónika
09:30 Krónika
09:31 Közlekedés
10:00 Krónika
10:30 Krónika
10:31 Közlekedés
11:00 - A hely
11:00 Krónika
11:30 - Vendég a háznál
Szerkesztő: Geri Klára
Sokszor beszélünk a családi nyaralásokról, a közös kirándulásokról és arról, hogy mennyire fontos az együtt töltött idő. A c ... Tovább >>saládok jelenléte egy zarándoklaton is nagyon fontos, példát mutathatnak az új generációnak, és a családot is összekovácsolhatja egy ilyen program. Hogy éli meg egy kamasz, ha együtt zarándokol a család? Mit jelent ez a szervezők oldaláról, és milyen előkészületeket igényel a családban?
11:30 Krónika
11:58 - Harangszöveg
Ma délben az abasári Szent Anna kápolna harangja szól a Kossuth Rádióban.
Abasár Heves vármegyei település. Gyöngyöstől 8 kilométerre keletre, a M ... Tovább >>átra alján fekszik, a várostól a Sár-hegy választja el, ahol a Szent Anna kápolna áll. A terület már Krisztus előtt 2500 körül lakott volt, de első ismert írásos említése csak 1261-ből származik. A honfoglaláskor itt telepedett le az Aba nemzetség, melyből Aba Sámuel király, Szent István sógora származik. Ő 1042-ben monostort alapított a falu központjában, ahol végső nyugalomra helyezték. Uralkodása alatt a nemesi előjogokat megkurtította, és próbálta visszaállítani a korábbi társadalmi rendet. 1044-ben halt meg. Először a feldebrői monostorban temették el, majd később holttestét áthozták Abasárra. A nép szentként tisztelte. Egy legenda szerint, amikor sírját felnyitották, ruháit épnek, sebeit gyógyultnak találták. Szobra a falu központjában, a plébániatemplom mellett áll.
Az Abasár fölött húzódó Sár-hegyen 1745-ben épült a Szent Anna kápolna. 1797-ben a plébános sikerrel kért VI. Piusz pápától búcsúengedélyt, arra hivatkozva, hogy immár 500 éve rendszeresen kijárnak a hívek július 26-án a Sár-hegyre bűnbánati napot tartani. A festői környezetben álló Szent Anna kápolna 8 méter magas tornyában egy fél mázsás, 1924-ben Budapesten, az Ecclesia Harangművekben öntött harang szólítja imára és megtisztulásra a zarándokokat Szent Anna, Szűz Mária édesanyja ünnepén.
12:00 - Déli harangszó
12:01 - Krónika
12:40 Krónika
12:52 Vízállásjelentés
13:00 - Ütköző
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Ütköző. Egy műsor, két szempont, 30 perc. Bel és külpolitika, gazdaság, közélet – minden, ami a hírek hátterében ... Tovább >> van.
Műsorvezetőink: Csete Beáta, Dávid Edit, Kakuk L. Tamás és Törőcsik Zsolt
13:00 Krónika
13:30 - Az Úr közel
14:00 - Rádiószínház
Rádiójáték Jules Verne regénye nyomán
Fordító: Vázsonyi Endre
Szereplők: Velenczey István, Fodor Zsóka, Csellár Réka, Nagy Gábor,
Árva János, ... Tovább >> Gelecsényi Sára, Molnár Tibor, Somogyvári Pál, Téri Sándor,
Vajay Erzsi, Rajna Mihály, Basilides Zoltán, Harkányi Ödön, Izsóf Vilmos,
Joó László, Surányi Imre, Szerencsi Hugó, Tóth Tibor
A felvételt Dobó Katalin és Oláh Gyöngyi készítette.
A rendező munkatársa: Vasadi Balogh Miklós és Bódogh Pál.
Zenei szerkesztő: Gondos Piroska
Dramaturg: Hackl Jolán
Rádióra alkalmazta: Bartos Éva és Kamarás István
Rendező: Csajági János
14:00 Krónika
14:30 - Felfedező - a gazdaságról
14:30 Krónika
15:00 - Krónika
15:11 - Trend-idők
Minden ami új, izgalmas és trendi: a divattól a számítástechnikáig, a találmányoktól, sikeres hazai fejlesztésektől, a high-tech világ friss híreiig. ... Tovább >>Sok-sok színes, változatos érdekesség minden hétköznap 15 óra 11 perctől. A műsorvezető Kumin Viktória.
15:25 - Édes anyanyelvünk
Az Édes Anyanyelvünk című műsor az egyik legfontosabb közös örökségünket, az anyanyelvet helyezi a középpontba érdekes beszélgetéseken, színes riporto ... Tovább >>kon, összeállításokon keresztül. A műsor fontos feladatának tekinti a választékos és a helyes nyelvhasználat bemutatását, a korosztályok közötti nyelvi „szakadékok” csökkentését. Nem kisebb feladatra vállalkozunk, minthogy beszéljünk azokról a folyamatokról, amelyek segítik a magyar nyelv túlélését. Célunk között szerepel az is, hogy megmutassuk, miként fejlődik a nyelv, hogyan változik, alakul kultúránkkal, életmódunkkal úgy, hogy közben megtartja az értékeit és tiszteli a múltját.
15:30 - Kalendárium
15:30 Krónika
16:00 - Krónika
16:12 - Jó napot, Magyarország!
Jó napot Magyarország című, beszélgetős műsorunkban a hallgatóké a főszerep. Várjuk jelentkezésüket napi, aktuális témáink kapcsán, ha szívesen elmond ... Tovább >>anák véleményüket az élő adásban. Telefonszámunk 759-52-00, sms 30-9000666, e-mail címünk jonapotmagyarorszag@mtva.hu, de a Kossuth Rádió Facebook oldalán is írhatnak. Minden hétköznap délután 4 órától, mit szól hozzá a Kossuth Rádióban? szól hozzá a Kossuth rádióban?
Felelős szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezetők: Halász Zsuzsa, Horváth Ágnes, Juhász Zsolt, Ujhelyi Zoltán
Szerkesztők: Cseszregi Balázs, Halász Zsuzsa, Herczeg Tibor, Horváth Katalin, Márta Renátó, Tarics Péter, Horváth Ágnes
16:30 Krónika
16:32 Közlekedés
17:00 Krónika
17:05 Közlekedés
17:20 - Krónika
17:30 - Krónika
18:00 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
18:00 Krónika
18:30 - A nap kérdése
A legfontosabb témák – új összefüggésben. Azokról a hírekről, amelyek mindenkit érdekelnek – úgy, ahogyan még nem hallott róluk.
Műsorvezetők: Dávi ... Tovább >>d Edit, Csete Beáta, Törőcsik Zsolt, Kakuk L. Tamás
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
19:00 - Az este
Balatoni értéktár – avagy kultúrtörténeti utazás a Balaton körül egy különleges album segítségével. Az este – a mai házigazda Czigány Ildikó író, Magy ... Tovább >>arország első női repülőgép-kapitánya, vendége Dr. Kovács Emőke történész, Balaton-kutató. Minden hétköznap 19 óra után gondolatébresztő beszélgetések a Kossuth Rádióban.
19:00 Krónika
19:30 - Európa egy percben
19:31 - Nagyok
20:00 - Krónika
20:12 - Mese
Boltos mesék - 4/4. befejező rész
Mosonyi Alíz meséi:
Magasságok Boltja (Kaszás Gergő)
01.08- Szép Új Házak Boltja (Gera Zoltán)
01.32- Té ... Tovább >>rképek Boltja (Takács Katalin)
01.55- Király Bolt (Gera Zoltán)
02.30- Számok Zsákszámra Boltja (Kaszás Gergő)
03.15- Sziszifusz Bácsi Boltja (Gera Zoltán)
04.28- Régi Lekvárok Boltja (Takács Katalin)
05.35- Emlékek Boltja (Kaszás Gergő)
06.36- Gazemberek Boltja (Gera Zoltán)
07.03- Hamarkodások Boltja (Takács Katalin)
07.23- Menyasszonyok, Vőlegények Boltja (Gera Zoltán)
07.54- A Beszélő Kutya Boltja (Kaszás Gergő)
08.28- Komoly Tanácsok Boltja (Takács Katalin)
10.00- Fényes Fotográfus Boltja (Kaszás Gergő)
11.15- Hűséges János Boltja (Gera Zoltán)
A felvételt Rosenmann Péter és Tamás Benedek készítette.
Zeneszerző: Darvas Ferenc
Szerkesztő - rendező: Zoltán Gábor
20:27 - Vers napról napra
20:32 - Édes anyanyelvünk
Az Édes Anyanyelvünk című műsor az egyik legfontosabb közös örökségünket, az anyanyelvet helyezi a középpontba érdekes beszélgetéseken, színes riporto ... Tovább >>kon, összeállításokon keresztül. A műsor fontos feladatának tekinti a választékos és a helyes nyelvhasználat bemutatását, a korosztályok közötti nyelvi „szakadékok” csökkentését. Nem kisebb feladatra vállalkozunk, minthogy beszéljünk azokról a folyamatokról, amelyek segítik a magyar nyelv túlélését. Célunk között szerepel az is, hogy megmutassuk, miként fejlődik a nyelv, hogyan változik, alakul kultúránkkal, életmódunkkal úgy, hogy közben megtartja az értékeit és tiszteli a múltját. A délutáni adás ismétlése
20:37 - Regényes történelem
Legendákról és tényekről

Szórakoztató tudományos-ismeretterjesztő műsorsorozat a Kossuth Rádióban: péntekenként, 20:35-től. Ismétlése a Kossuth ... Tovább >> Rádióban: hétfőnként, hajnali 00.10-től.

Hasznos és kellemes időtöltés lehet, ha olykor, felelevenítjük a szívünknek kedves legendákat – feltéve, ha ismerjük mellettük a valóságos adatokat, tényeket is. A műsor -elsősorban friss kutatási eredmények felhasználásával- bemutatja a magyar történelem, művelődéstörténet, művészettörténet, kultúra érdekes eseményeit, személyiségeit, életműveit. Figyelmet fordít azokra a személyes részletekre, érdekességekre is, amelyek helyhiány miatt, általában kimaradnak a történelemkönyvek lapjairól.

Szerkesztő-műsorvezetők: Gergácz Anikó, Vágner Mária, Varga Tünde, Farkas Szabolcs, Kiss Péter Ernő (felelős szerkesztő), Pálfi Balázs.

„Mikro-történelmek” Magyarország múltjából. Figyelem: csak kíváncsiaknak!
21:00 - Rádiószínház
Rejtő Jenő regényének rádióváltozata
Közreműködik:
Mesélő és Anyakirálynő: Molnár Piroska, Fülig Jimmy: Vida Péter
Bán Bálint Menyhért, Hunya ... Tovább >>dkürti István, Mózes András, Papp János, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Szervét Tibor, Tamási Zoltán
Hangmérnök: Bartha Roland
Zenei szerkesztő: Bartha Roland
Rádióra alkalmazta és rendezte: Vida Péter
A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit zrt. megrendelésére az MTVA megbízásából készítette aThália Színház Nonprofit Kft. 2017-ben.
21:00 Krónika
22:00 - Krónika
22:30 - Sportvilág
23:00 - Ütköző
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Ütköző. Egy műsor, két szempont, 30 perc. Bel és külpolitika, gazdaság, közélet – minden, ami a hírek hátterében ... Tovább >> van.
Műsorvezetőink: Csete Beáta, Dávid Edit, Kakuk L. Tamás és Törőcsik Zsolt
A délutáni adás ismétlése
23:00 Krónika
23:37 - A hely
00:00 - Krónika
00:10 - Vendég a háznál
00:35 - Az este
01:00 - Nagyok
01:00 Krónika
01:33 - Rádiószínház
02:00 - Kalendárium
02:00 Krónika
02:30 - Felfedező - a gazdaságról
03:00 - A nap kérdése
A legfontosabb témák – új összefüggésben. Azokról a hírekről, amelyek mindenkit érdekelnek – úgy, ahogyan még nem hallott róluk.
Műsorvezetők: Dávi ... Tovább >>d Edit, Csete Beáta, Törőcsik Zsolt, Kakuk L. Tamás
Felelős szerkesztő: Törőcsik Zsolt
A tegnapi adás ismétlése
03:00 Krónika
03:30 - A hely
04:00 - "Hajnali" népzene korán kelőknek
04:00 Krónika
04:30 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
Az előző napi adás ismétlése.
05:00 - Hajnal-táj
Felelős szerkesztő: Bicsák Eszter

Hajnal-táj – a vidék élete a Kárpát-medencében. Éteri kirándulásunkat a külhoni területeken kezdjük, majd kör ... Tovább >>bejárjuk Magyarország régióit, és bebarangolva az országot bepillantunk az aprófalvak és a nagyvárosok mindennapjaiba, ünnepeibe, munkájába, örömeibe és problémáiba. Betekintünk a gazdálkodás rejtelmeibe és megrajzoljuk a vidéki magyar ember portréját. Állandó rovatainkban pedig állattartási tanácsokat, kertápolási ötleteket, horgászpraktikákat és programötleteket is adunk.
Szerte az országban több mint húsz riporter segíti a műsor napi szerkesztését.
05:00 Krónika
05:30 Krónika
05:58 - Napi ima
05:59 - Pontos időjelzés
06:00 - Szombat reggel
06:00 Krónika
06:05 Krónika
06:30 Krónika
07:00 Krónika
07:30 Krónika
08:00 Krónika
08:05 Krónika
08:30 - V4 - a visegrádi négyek magazinja
Több, mint 30 éves a Visegrádi Együttműködés, az Európai Unió egyik legszorosabb regionális együttműködése. A négy országot összeköti múltja, jelene é ... Tovább >>s jövője. Heti fél órában körbeutazzuk a régiót, megmutatjuk milyen az élet Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában. Megszólalnak politikai vezetők, gazdasági szakértők, a kulturális intézetek vezetői, művészek.
08:30 Krónika
09:00 - Irány Párizs!
09:00 Krónika
09:05 Krónika
10:00 Krónika
10:00 Krónika
11:58 - Harangszöveg
12:00 - Déli harangszó
12:01 - Krónika
12:40 Krónika
12:52 Vízállásjelentés
13:00 - Irány Párizs!
13:00 Krónika
14:00 Krónika
15:00 Krónika
16:00 Krónika
17:00 Krónika
17:20 Krónika
17:30 - Krónika
18:00 - Irány Párizs!
19:00 Krónika
20:00 Krónika
21:00 Krónika
22:00 - Krónika
22:30 - Sportvilág
23:00 - Rádiószínház
Rejtő Jenő regényének rádióváltozata
Közreműködik:
Mesélő és Anyakirálynő: Molnár Piroska, Fülig Jimmy: Vida Péter
Bán Bálint Menyhért, Csány ... Tovább >>i Sándor, Faragó András, Hunyadkürti István,Kálmán János, Kelemen József, Mózes András, Nagy Viktor, Papp János,
Pindroch Csaba, Szabó Győző, Tamási Zoltán
Hangmérnök: Bartha Roland
Zenei szerkesztő: Bartha Roland
Rádióra alkalmazta és rendezte: Vida Péter
A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit zrt. megrendelésére az MTVA
megbízásából készítette aThália Színház Nonprofit Kft. 2017-ben.
23:00 Krónika
00:00 - Krónika
00:10 - Országjáró
A múlt heti Országjáró szombat délután ismétlése 50 percben
01:00 - Rádiószínház
Mészöly Miklós regénye folytatásokban
Közreműködik: Bozó Andrea, Mészáros Béla, Mentes Júlia, Zoltán Áron
A felvételt Dióssy Ákos készítette ... Tovább >>>Zenei szerkesztő: Hortobágyi László
Rádióra alkalmazta és rendezte: Csizmadia Tibor
Készíttette az MTVA, 2020-ban.
01:00 Krónika
02:00 - Örökzöld
02:00 Krónika
03:00 - Korkóstoló
Műsorvezető: Vinkó József
Felelős szerkesztő: Gellért Gábor
Zenei szerkesztő: Máj Tamás

Mottó: „A nemzetek sorsa attól függ, hogyan étkez ... Tovább >>nek!” (Brillat Savarin)
A Szellem a fazékból egy szórakoztató gasztrotörténeti műsor. Fogunk egy ételt – mondjuk a pörköltet -, és elmeséljük a történetét. Azaz Vinkó József elmondja a sztorit, a színészek pedig felidézik az írók, költők, gasztronómusok dokumentáló sorait. Esetleg megidézünk egy hasát szerető hírességet – mondjuk Jókai Mórt vagy Mikszáth Kálmánt -, és megmutatjuk, mit gondoltak a magyar gasztronómiáról, mit tettek, „ettek” érte. A Szellem a fazékból alkotói abban reménykednek, hogy hallgatóik talán kicsit büszkébbek lesznek ősételeinkre, ha megtudják milyen sok ember ötlete, gondolata, figyelme kellett ahhoz, hogy mi is a tányérunkra kanalazhassuk őket.
A tegnapi adás ismétlése
03:00 Krónika
03:30 - Irodalmi újság
Az Irodalmi Újság a Kossuth Rádió egyik legrégebben indult, folyamatosan működő, ám időről időre megújuló műsora. Már 1955-ben jelentkezik, de rendsze ... Tovább >>ressé 1990-ben válik, mikor első alkalommal hangzik fel Kulcsár Katalin szerkesztésében.
Adásunknak, miként a kezdetekben, most is, fő szerkesztési elve az aktualitás. A legfrissebb könyvek, a szépirodalomtól az esszén át az elméleti munkákig, megjelennek műsorunkban.
Mindezen alkotások, valamint események és évfordulók tükrében igyekszünk bemutatni a Guttenberg-galaxist.
Felelős szerkesztő: Völgyi-Tóth Zsuzsa
A múlt heti adás ismétlése
04:00 - "Hajnali" népzene korán kelőknek
04:00 Krónika
04:30 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
Az előző napi adás ismétlése.
05:00 - Hajnal-táj
Felelős szerkesztő: Bicsák Eszter

Hajnal-táj – a vidék élete a Kárpát-medencében. Éteri kirándulásunkat a külhoni területeken kezdjük, majd kör ... Tovább >>bejárjuk Magyarország régióit, és bebarangolva az országot bepillantunk az aprófalvak és a nagyvárosok mindennapjaiba, ünnepeibe, munkájába, örömeibe és problémáiba. Betekintünk a gazdálkodás rejtelmeibe és megrajzoljuk a vidéki magyar ember portréját. Állandó rovatainkban pedig állattartási tanácsokat, kertápolási ötleteket, horgászpraktikákat és programötleteket is adunk.
Szerte az országban több mint húsz riporter segíti a műsor napi szerkesztését.
05:00 Krónika
05:30 Krónika
05:58 - Napi ima
05:59 - Pontos időjelzés
06:00 - Vasárnapi újság
Közéleti magazin vasárnap reggel

A Vasárnapi Újság a konzervatív értékrend és polgári gondolkodás alapján szemléli a világot: patrióták vagyunk ... Tovább >> és nemzetben gondolkodunk. Adásainkban a hét legfőbb bel-és külpolitikai ügyei mellett fontos szerepet kap a nemzetstratégia, a múltfeltárás, a gazdaság, a szociálpolitika, a kultúra, a külhoni magyarság sorsa, a hitélet és a hagyományok. Hírblokkok, interjúk, portrék, helyszíni riportok, tudósítások, összeállítások, a témákhoz kapcsolódó illusztrációk, hangbejátszások váltják egymást. A Lélektől lélekig rovatban a négy nagy történelmi egyház képviselői pár perces rádiós jegyzetben mondják el gondolataikat.

Az idegen nyelvű interjúk eredeti nyelven a Hirado.hu Youtube-csatornáján a Sunday News címszó alatt visszakereshetők.
A műsor riportjaiból válogatás hallható vasárnap este 19:08 – 20:00 között a Kossuth Rádióban.

Felelős szerkesztő: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztők: Halász Zsuzsa, Horváth Katalin, Horváth Ágnes, Horváth Szilárd
Műsorvezetők: Ujhelyi Zoltán, Horváth Ágnes, Halász Zsuzsa
06:01 Krónika
06:04 Meteor
06:05 Krónika
06:30 Krónika
07:00 Krónika
08:00 Krónika
08:05 Krónika
08:30 - Új Világ - külpolitikai magazin
A vasárnap reggeli műsor címe Új Világ, ezzel is utalva arra, hogy – politikusok és elemzők szerint is – olyan korszakba léptünk-lépünk, amelyben para ... Tovább >>digmatikus változások várhatóak, vagy már zajlanak is a világban. Manapság lényegesen rendeződnek át a nemzetközi viszonyok, olyan, 1989 óta egyedüli szuperhatalmak látszanak gyöngülni, mint az Egyesült Államok és olyan, újonnan felemelkedő hatalmak igényelnek maguknak nagyobb szerepet, mint a BRICS-csoporthoz tartozó országok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika), miközben Európa befolyását és tekintélyét veszíti, s a műsor mindezen, bennünket is érintő folyamatokat igyekszik megvilágítani.

A műsorban ennek megfelelően a napi események, aktualitások mellett háttérben zajló folyamatokat és jelenségeket is bemutatunk, nem mellőzve az érdekességeket sem. A riportok és interjúk mellett helyet kap egy rövid, 4-5 perces hírblokk is, amely a napi hírekben nem szereplő eseményeket foglalja össze (például: Svájcban, az ország semlegességére hivatkozva, nem hajlandóak a kórházakban az ukrán háborúban megsebesülteket kezelni, Kongóban árverésre bocsátják külföldi vállalatoknak az ásványkincseket kitermelő bányákat, vagy Ausztráliában az új konzervatív kormány ismét bevezette az „anya” és „apa” kifejezések használatát az „egyes számú szülő” és a „kettes számú szülő” helyett).

A műsor riportjait, interjúit részben külföldi tudósítóink készítik, részben itt, Budapesten rögzítjük, előnyben részesítve a színesen megoldott riportokat (tekintettel arra, hogy a médiában általában hosszasabb interjúk és egy-egy személy elemzései hallhatók-láthatók). Egy-egy műsorelem a tervek szerint nem haladja a 7 percet, annak érdekében, hogy a műsor egésze pergő legyen, ébren tartsa a hallgató érdeklődését. Ez nem zárja ki, hogy egy-egy adást egyetlen, jelentősebb eseménynek szenteljünk; így például a közelgő amerikai félidős választásoknak érdemes teljes adást szentelni, több riporttal és interjúval megvilágítva az esemény belpolitikai és nemzetközi fontosságát.

Végül, de nem utolsósorban: a riportokat összekötő szövegek nem egyszerűen „felvezetik”, hogy mi várható az elkövetkező percekben (ezt az érdeklődők úgyis meghallják), hanem többlet-információkkal bővítik ismereteinket – építve a magyar közmédia külpolitikai műsorainak hagyományaira.
08:30 Krónika
09:00 - Irány Párizs!
09:00 Krónika
09:05 Krónika
10:00 - Metodista istentisztelet Budapestről
10:00 Krónika
11:00 - Irány Párizs!
11:00 Krónika
11:58 - Harangszöveg
12:00 - Déli harangszó
12:01 - Krónika
12:40 Krónika
12:52 Vízállásjelentés
13:00 - Irány Párizs!
13:00 Krónika
14:00 Krónika
15:00 Krónika
16:00 Krónika
17:00 Krónika
17:20 Krónika
17:30 - Krónika
18:00 - Irány Párizs!
19:00 Krónika
20:00 Krónika
21:00 Krónika
22:00 - Krónika
22:30 - Sportvilág
23:00 - Rádiószínház
Rejtő Jenő regényének rádióváltozata
Közreműködik:
Mesélő és Anyakirálynő: Molnár Piroska, Fülig Jimmy: Vida Péter
Bán Bálint Menyhért, Csány ... Tovább >>i Sándor, Fodor Annamária, Hunyadkürti István,
Mózes András, Papp János, Szabó Győző, Szervét Tibor, Tamási Zoltán
Hangmérnök: Bartha Roland
Zenei szerkesztő: Bartha Roland
Rádióra alkalmazta és rendezte: Vida Péter
A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit zrt. megrendelésére az MTVA
megbízásából készítette aThália Színház Nonprofit Kft. 2017-ben.
23:00 Krónika
00:00 - Krónika
00:10 - Regényes történelem
Legendákról és tényekről

Szórakoztató tudományos-ismeretterjesztő műsorsorozat a Kossuth Rádióban: péntekenként, 20:35-től. Ismétlése a Kossuth ... Tovább >> Rádióban: hétfőnként, hajnali 00.10-től.

Hasznos és kellemes időtöltés lehet, ha olykor, felelevenítjük a szívünknek kedves legendákat – feltéve, ha ismerjük mellettük a valóságos adatokat, tényeket is. A műsor -elsősorban friss kutatási eredmények felhasználásával- bemutatja a magyar történelem, művelődéstörténet, művészettörténet, kultúra érdekes eseményeit, személyiségeit, életműveit. Figyelmet fordít azokra a személyes részletekre, érdekességekre is, amelyek helyhiány miatt, általában kimaradnak a történelemkönyvek lapjairól.

Szerkesztő-műsorvezetők: Gergácz Anikó, Vágner Mária, Varga Tünde, Farkas Szabolcs, Kiss Péter Ernő (felelős szerkesztő), Pálfi Balázs.

„Mikro-történelmek” Magyarország múltjából. Figyelem: csak kíváncsiaknak!
A múlt heti adás ismétlése
00:35 - Egyszer volt...
Korszakok, események, személyiségek – Magyarország évszázadaiból
Szórakoztató tudományos-ismeretterjesztő műsorsorozat a Kossuth Rádióban: szerdánk ... Tovább >>ént, 20:35-től. Ismétlése a Kossuth Rádióban: hétfőnként, hajnali 00.35-től.

Főként humán- és társadalom-tudományos érdekességeket kínáló műsorok olyan témákról, amelyek fontosak és /vagy aktuálisak lehetnek azoknak, akik tudnak és akarnak gondolkodni, új adatokat is keresve tájékozódni a magyar történelem, művelődés- és társadalomtörténet évszázadaiban. Azoknak, akik nem bánják, ha friss kutatási eredmények alapján, esetleg kiderül: ami „egyszer volt…”, ha nem is „mese”, de talán, egészen pontosan mégsem úgy történt. Időutazások idősebbeknek és fiatalabbaknak: akik a szórakoztató ismeretszerzés mellett, hajlandóak vállalni az újragondolás „kockázatát”.

Szerkesztő-műsorvezető, felelős szerkesztő: Kiss Péter Ernő
A múlt heti adás ismétlése
01:00 - 100 éve történt...
100 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá azt a trianoni békediktátumot, amely területe kétharmadával csonkította meg a történelmi Magyarországot ... Tovább >>. 1920. június 4-e azonban nem létezhet csupán önmagában. Trianonhoz hosszú, rögös út vezetett, a következményeket pedig még egy évszázad elteltével, a jelenünkben is érzékeljük. De mit csinált 1920-ban a magyar békedelegáció? Milyen volt a közellátási helyzet, az egészségügy és a honvédelem? Hogyan működött a gazdaság, és mekkora volt a trauma, amikor 100 évvel ezelőtt a területek elszakításával a legrosszabb rémálmok is valóra váltak. A kérdés tengernyi, a válaszok sem váratnak magukra.
A múlt heti adás ismétlése
01:00 Krónika
01:30 - XX. századi történelem
Nemcsak a magyar történelem, de a történetírás is kisiklott 1945 után, a kommunista hatalomátvétellel. Elhallgatás, ferdítés, történelemhamisítás kísé ... Tovább >>rte utunkat 1990-ig. Most megmutatjuk Magyarország valódi történelmét, tabuk, elhallgatás, hamisítás nélkül. A tények makacs dolgok – a vélemény szabad.
Szerkesztő-műsorvezető: Horváth Szilárd
A múlt heti adás ismétlése
02:00 - Gondolat-jel
02:00 Krónika
03:00 - 30 éve szabadon
Magyarország új útra lép 1990-ben: demokratikusan választ, Antall József kormányt alakít és Göncz Árpád államfő lesz. A gazdaság a szabadpiac viszonya ... Tovább >>ival ismerkedik és megkezdődik az elmúlt rendszer károsultjainak, üldözötteinek kárpótlása. A változásoktól sokat vár az ország, talán túl sokat is. Hogy pontosan mi is történt 30 évvel ezelőtt, azt az események alakítói, szemtanúk, történészek, gazdasági és politikai szakértők segítségével tárjuk fel.
Műsorvezető: Berényi Zsuzsa
Szerkesztők: Győri Lívia, Kálmán Alida, Szadai Gergely, Vajda Klára
A múlt heti adás ismétlése
03:00 Krónika
03:30 - 30 perc alatt a Föld körül
04:00 - "Hajnali" népzene korán kelőknek
04:00 Krónika
04:30 - Határok nélkül
Az egyik legrégebbi műsor a Kossuth Rádióban, hiszen a rendszerváltoztatás óta bemutatja az elszakított nemzetrészek és a diaszpóra híreit, eseményeit ... Tovább >>, beszámol az őket érintő döntésekről. A műsorban hangsúlyos szerepet kap a Kárpát-medencei magyarság autonómia törekvése is, de hírt ad a szórvány magyarság és a közösségek mindennapjairól, a megmaradásukért folyó küzdelemről. Mindezt napi 30 percben.
Az előző napi adás ismétlése.
04:59 - Pontos időjelzés
05:00 - Hajnal-táj
Felelős szerkesztő: Bicsák Eszter

Hajnal-táj – a vidék élete a Kárpát-medencében. Éteri kirándulásunkat a külhoni területeken kezdjük, majd kör ... Tovább >>bejárjuk Magyarország régióit, és bebarangolva az országot bepillantunk az aprófalvak és a nagyvárosok mindennapjaiba, ünnepeibe, munkájába, örömeibe és problémáiba. Betekintünk a gazdálkodás rejtelmeibe és megrajzoljuk a vidéki magyar ember portréját. Állandó rovatainkban pedig állattartási tanácsokat, kertápolási ötleteket, horgászpraktikákat és programötleteket is adunk.
Szerte az országban több mint húsz riporter segíti a műsor napi szerkesztését.
05:00 Krónika
05:30 Krónika
05:58 - Napi ima
06:00 - Jó reggelt, Magyarország!
Jó reggelt, Magyarország! – ahol a napi hírfolyam elindul. Tényszerű, hiteles, tematizáló beszélgetések 3 órán keresztül – a legfrissebb történésekről ... Tovább >> a legfontosabb szereplőkkel.
06:01 Krónika
06:13 Krónika
06:30 Krónika
07:00 Krónika
07:30 Krónika
08:00 Krónika
08:13 Krónika
08:30 Krónika
09:00 - Irány Párizs!
09:00 Krónika
09:05 Krónika
10:00 Krónika
10:00 Krónika
11:58 - Harangszöveg
12:00 - Déli harangszó
12:01 - Krónika
12:40 Krónika
12:52 Vízállásjelentés
13:00 - Irány Párizs!
13:00 Krónika
14:00 Krónika
15:00 Krónika
16:00 Krónika
17:00 Krónika
17:20 Krónika
17:30 - Krónika
18:00 - Irány Párizs!
19:00 Krónika
20:00 Krónika
21:00 Krónika
22:00 - Krónika
22:30 - Sportvilág
23:00 - Rádiószínház
23:00 Krónika
23:30 - Erős vár a mi Istenünk! - az Evangélikus Egyház félórája