Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére név és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Lejátszási Lista Építő a RadioDJ-ben

A RadioDJ-ben a főképernyő aktív lejátszási listájában is tudjuk építgetni, variálni a dalsorrendünket, de annak zavarása nélkül is tudunk ilyeneket létrehozni a Lejátszási Lista Építő plugin-ban. Sőt, ebben nem csak dalokkal vagy egyéb hanganyagokkal tudjuk megtölteni a listát, hanem manuális eseményeket is tudunk besorolni a listába. A létrehozott listáinkat menthetjük, illetve korábbiakat tudunk előhívni és újraszerkeszteni őket.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

RadioDJ Események

A RadioDJ-ben nem csak a zenelejátszást tudjuk automatizálni, de különféle eseményeket is. Manuális és időzített események létrehozására van lehetőségünk, amelyek akár a jövőben az általunk elképzelt és beállított dátumokon és időpontokban fognak végrehajtódni. Egy esemény pedig tartalmazhat többféle parancsot is, amelyeket kombinálni is tudunk.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Sweeper-ek a RadioDJ-ben

Nincs olyan rádió amelyik kizárólag dalokat játszik, hiszen egy dinamikus közvetítésben megjelennek a rádió szignáljai, illetve egyéb hangeffektek, amelyek feldobják a zenelejátszást, illetve átmenetet képezhetnek zenék és beszélgetős műsorok között, vagy akár hangulatos aláfestést képezhetnek egy hírműsornak, vagy időjárásjelentésnek. Ezen extra szignálok és effektek dalokkal párhuzamos, illetve azokat összekötő lejátszását teszik lehetővé a sweeper-ek...

Publikálás ideje: 2021.03.31.

RadioDJ CUE Szerkesztő

A hanganyagaink lejátszását alapjaiban befolyásoló hanghullámbeli CUE pontok pozicionálását a RadioDJ importáláskor automatikusan elvégzi. Később ezeket mi is tudjuk variálni a CUE Szerkesztőben, illetve extra CUE pontokat tudunk a hanghullámokba helyezni amelyekkel a hanghullám egy szakaszára vonatkozó loop intervallumot, vagy sweeper igazításhoz használható intro pontot helyezhetünk el, de több lehetőségre is fény derül ebben a részben.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Track Szerkesztő a RadioDJ-ben

Egy hangállománynak számtalan tulajdonsága lehet aszerint, hogy importáláskor mit állítottunk be rá vonatkozólag. Ezeket részben megnéztük az importálásról szóló részben, a többi beállítási lehetőséget ebben a részben tekintjük át, mivel a Track Szerkesztő lehetőséget ad arra, hogy importálás után is tetszőlegesen módosítsuk a hanganyagaink beállításait, tulajdonságait.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Track Menedzser a RadioDJ-ben

Ha a RadioDJ-nk már rendelkezik nagy mennyiségű importált hanganyaggal, és változtatásokat szeretnénk eszközölni, akkor nem kell egyesével bíbelődnünk a módosításokkal, hiszen azok bizonyos beállításait tudjuk tömegesen is változtatni, illetve csoportosan más kategóriába helyezni, vagy más zenei műfajba tudjuk őket sorolni.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

RadioDJ Rotációk

A RadioDJ-nek köszönhetően nincs rá szükség, hogy a dalokat egyesével pakolgassuk be a lejátszóba, hiszen az AutoDJ funkcióval az egész folyamat automatizálható, mégpedig olyan módon, hogy azokat a rotációkat, amelyek alapján az AutoDJ válogat, számtalan tekintetben tudjuk specializálni arra, hogy miből és hogyan válogasson.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

RadioDJ Kategóriák

Ebben a részben a RadioDJ kategória-kezelőjét, a kategóriák működési logikáját, és azok szerkesztési lehetőségeit ismertetjük. Ahogyan egyre több az importált hanganyagunk, egyre sürgetőbbé válik, hogy valahogyan osztályozni tudjuk a hanganyagainkat, ennek első lépése, hogy beállítsuk a számunkra megfelelő kategória-struktúrát.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Audiofájlok Importálása RadioDJ-be

A RadioDJ-t hanganyagokkal kell hogy ellássuk, hogy az gördülékenyen működni tudjon. Ennek módja az importálás, amit lehet egyesével, de akár tömegesen, egész könyvtárak tartalmának importálásával végezni. Az importált hangállományaink lesznek az a halmaz, amelyből a későbbiekben manuálisan, vagy automatizálva tudjuk az aktív lejátszási listánkat zeneszámokkal feltölteni, illetve az előre készített listáinkat felépíteni.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

RadioDJ kezelőfelületének az áttekintése

A RadioDJ főképernyője több összetevőből áll, mindegyiket másra lehet használni, és más a hatásuk a zenelejátszásra. Az itt közvetlenül elérhető funkciókat vizsgáljuk meg ebben a részben, mint a fő lejátszót, fő lejátszási listát, függőleges gombsort, fő track listát, gyorskészletet, kiegészítő lejátszókat és egyebeket.

Publikálás ideje: 2021.03.31.