Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Médiatanács: Az RTL további 30 millió forint bírságot kapott a Sztárbox című műsoráért – a Rádió 1 Balázsék című műsora is büntetést kapott

A Médiatanács a Sztárbox című műsorfolyam további öt epizódját is jogsértőnek találta, és emiatt szankciókat alkalmazott az RTL ellen.

Publikálás ideje: 2024.04.11.

Átalakul az Egyenes beszédért a Spirit FM műsorstruktúrája

A Spirit FM megváltoztatja műsorrendjét, hogy minden hétköznap este sugározhassa az ATV egyik legfontosabb műsorát, az Egyenes beszédet és az ATV Voks 2024 című választási műsorát. Emiatt megváltozik több magazinműsor időpontja.

Publikálás ideje: 2024.04.02.

A Médiatanács a TV2-vel és a Klubrádió frekvenciapályázatával kapcsolatos ítélettel is foglalkozott

A TV2 két műsorszámát is vizsgálta a Médiatanács a március 19-i ülésén. A testület szerződéses vállalás nemteljesítése miatt is intézkedett egy karcagi rádióval kapcsolatban, és megtárgyalta a Klubrádió a médiahatóság ellen indult perével kapcsolatos fejleményeket.

Publikálás ideje: 2024.03.22.

Szerződéses vállalás megsértése és reklámriport miatt bírságolt a Médiatanács

Az NMHH Médiatanácsa legutóbbi ülésén hivatalból indított eljárásai mellett nézői bejelentés alapján is intézkedett.

Publikálás ideje: 2024.03.14.

Az állami média Szakcsi Rádió néven online jazzrádiót indít

A hétvégén már indul is a tesztadása a Szakcsi Rádiónak.

Publikálás ideje: 2024.03.13.

A Médiatanács újabb eljárást indít a Balázsék című műsor miatt

Itt az összefoglaló az NMHH Médiatanácsának heti üléséről, ahol a Rádió 1 Balázsék című műsorának két ügyével, valamint az RTL egyik műsorával foglalkoztak, de jutott idő rádiós és tévés műsorok támogatási pályázati programjára és néhányan egyéb ügyre is.

Publikálás ideje: 2024.03.07.

Kiss Tibi: „Ez most egy nagyon mély érzelmekkel, konfliktusokkal és belső vívódásokkal teli időszak”

Kiss Tibi zenészt, dalszerzőt, képzőművészt, a Quimby együttes énekesét látta vendégül Szatmári Róbert a radiocafé Enyhe katarzis című műsorának legutóbbi adásában.

Publikálás ideje: 2024.03.06.

Ismét tévesen határozták meg a korhatári besorolást a „Balázsék” készítői

Pozitív módon jelenítette meg a kábítószer-használatot a Rádió 1 „Balázsék” című műsorszámának tavaly október 26-án sugárzott adása, és emiatt a médiaszolgáltató ismét bírságot kapott.

Publikálás ideje: 2024.02.29.

Középpontban a gyerekek: Ortutay Dórival és Hajdú Steve-vel indít új műsort a Sláger FM

Székre állok címmel egyedülálló podcast műsort indít a Sláger FM, amelyből kiderül hogyan gondolkodnak, éreznek, szemlélnek bennünket és a mai világot a gyerekek.

Publikálás ideje: 2024.02.26.

Ismét eljárást indított a Médiatanács Balázsék miatt

Megszégyenítették az ország karácsonyfájának adományozóját a Rádió1 Balázsék című műsorszámában tavaly november 29-én – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa legutóbbi ülésén.

Publikálás ideje: 2024.02.15.