Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Párizsi Olimpia: napokon belül indul a tévéközvetítés

A Párizsi Olimpia megnyitója július 26-án pénteken lesz, de már július 24-én, szerdától elkezdődik az M4 Sport tematikus közvetítése, amiről az állami médiaszolgáltató most közölt részleteket.

Publikálás ideje: 2024.07.17.

2031. december 22-ig meghosszabbították a Csaba Rádió 88.9 Mhz frekvenciaengedélyét

További hét évre, 2031. december 22-ig megújította a Csaba Rádiót üzemeltető Interax Kft. Békéscsaba 88,9 MHz médiaszolgáltatási jogosultságát a Médiatanács. A testület vizsgálta a hatósági szerződés alapján működő kereskedelmi és közösségi rádiók, illetve a közösségi televíziók beszámolási kötelezettségének teljesítését is.

Publikálás ideje: 2024.07.11.

Meghalt Genscher, azaz Németh Attila rádiós műsorvezető

A szegedi Rádió 88 munkatársa, akit a legtöbben talán Genscherként ismertek, mindössze 53 éves volt.

Publikálás ideje: 2024.07.11.

Megszűnik Kadarkai Endre két műsora, a Szavakon túl és a Lélekben, de ősztől új formátumokkal jelentkezik az ismert műsorvezető

A héten lesz hallható utoljára a Szavakon túl című portréműsor és Kadarkai Endre Lélekben című pszichológiai műsora is megszűnik a Klubrádióban. Kadarkai Endre műsorvezető és Hardy Mihály, a Klubrádió főszerkesztője válaszolt a Media1 érdeklődésére az okokról és a jövőről.

Publikálás ideje: 2024.06.24.

Ezúttal a román társhatóság járt el a Médiatanács jelzése nyomán

Több rádiós frekvencia használatára kiírt pályázati eljárásban is eredményt hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 11-i ülésén...

Publikálás ideje: 2024.06.13.

Fellélegezhetnek a Rádió 88 hallgatói

Magyarország egyik legrégebbi kereskedelmi rádiója, a Rádió 88 arról értesítette a Media1.hu-t, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén úgy döntött, a médiaszolgáltatót működtető kft. legalább 10 évig tovább használhatja frekvenciáját.

Publikálás ideje: 2024.06.13.

Csökkent a Klubrádió Zrt. profitja

A zebrás rádió értékesítési árbevétele egészen minimálisat változott, az egyéb bevétel viszont jelentősen nőtt. Az adózott eredmény csökkent.

Publikálás ideje: 2024.06.10.

Nőtt a Rádió 1 árbevétele és nyeresége

1,24 milliárdról 1,25 milliárdra nőtt a Mészáros Lőrinc-közeli Radio Plus Kft., a Rádió 1 üzemeltetőjének árbevétele 2023-ban. A kormányközeli rádiók műsorait készítő Radio Factory árbevétele is nőtt.

Publikálás ideje: 2024.06.10.

NMHH-kutatás: egyre szívesebben hallgatunk magyar előadókat

Miley Cyrus és Taylor Swift slágerei hazánkban is az élen álltak 2023-ban, a magyarok azonban mégsem világsztárok, hanem egyre inkább saját énekeseik dalait hallgatják online.

Publikálás ideje: 2024.06.04.

Megszűnik az egyik magyar állami rádió

A Media1 információi szerint már csak 10 napig üzemelteti a közmédia a főleg határon túli magyaroknak szóló Duna World Rádiót. A Duna Médiaszolgáltató a megszűnő rádió helyett az egyébként eltérő profilú Nemzeti Sportrádiót ajánlja közönsége figyelmébe.

Publikálás ideje: 2024.06.03.