Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére név és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

RadioDJ CUE Szerkesztő

A hanganyagaink lejátszását alapjaiban befolyásoló hanghullámbeli CUE pontok pozicionálását a RadioDJ importáláskor automatikusan elvégzi. Később ezeket mi is tudjuk variálni a CUE Szerkesztőben, illetve extra CUE pontokat tudunk a hanghullámokba helyezni amelyekkel a hanghullám egy szakaszára vonatkozó loop intervallumot, vagy sweeper igazításhoz használható intro pontot helyezhetünk el, de több lehetőségre is fény derül ebben a részben.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Track Szerkesztő a RadioDJ-ben

Egy hangállománynak számtalan tulajdonsága lehet aszerint, hogy importáláskor mit állítottunk be rá vonatkozólag. Ezeket részben megnéztük az importálásról szóló részben, a többi beállítási lehetőséget ebben a részben tekintjük át, mivel a Track Szerkesztő lehetőséget ad arra, hogy importálás után is tetszőlegesen módosítsuk a hanganyagaink beállításait, tulajdonságait.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Track Menedzser a RadioDJ-ben

Ha a RadioDJ-nk már rendelkezik nagy mennyiségű importált hanganyaggal, és változtatásokat szeretnénk eszközölni, akkor nem kell egyesével bíbelődnünk a módosításokkal, hiszen azok bizonyos beállításait tudjuk tömegesen is változtatni, illetve csoportosan más kategóriába helyezni, vagy más zenei műfajba tudjuk őket sorolni.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

RadioDJ Rotációk

A RadioDJ-nek köszönhetően nincs rá szükség, hogy a dalokat egyesével pakolgassuk be a lejátszóba, hiszen az AutoDJ funkcióval az egész folyamat automatizálható, mégpedig olyan módon, hogy azokat a rotációkat, amelyek alapján az AutoDJ válogat, számtalan tekintetben tudjuk specializálni arra, hogy miből és hogyan válogasson.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

RadioDJ Kategóriák

Ebben a részben a RadioDJ kategória-kezelőjét, a kategóriák működési logikáját, és azok szerkesztési lehetőségeit ismertetjük. Ahogyan egyre több az importált hanganyagunk, egyre sürgetőbbé válik, hogy valahogyan osztályozni tudjuk a hanganyagainkat, ennek első lépése, hogy beállítsuk a számunkra megfelelő kategória-struktúrát.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Audiofájlok Importálása RadioDJ-be

A RadioDJ-t hanganyagokkal kell hogy ellássuk, hogy az gördülékenyen működni tudjon. Ennek módja az importálás, amit lehet egyesével, de akár tömegesen, egész könyvtárak tartalmának importálásával végezni. Az importált hangállományaink lesznek az a halmaz, amelyből a későbbiekben manuálisan, vagy automatizálva tudjuk az aktív lejátszási listánkat zeneszámokkal feltölteni, illetve az előre készített listáinkat felépíteni.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

RadioDJ kezelőfelületének az áttekintése

A RadioDJ főképernyője több összetevőből áll, mindegyiket másra lehet használni, és más a hatásuk a zenelejátszásra. Az itt közvetlenül elérhető funkciókat vizsgáljuk meg ebben a részben, mint a fő lejátszót, fő lejátszási listát, függőleges gombsort, fő track listát, gyorskészletet, kiegészítő lejátszókat és egyebeket.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Telepítési útmutató - RadioDJ, MySQL, BUTT, Virtual Cable

Az első videóban bemutatásra kerül a RadioDJ működtetéséhez, és az online rádióadásunk internetes közvetítéséhez szükséges programok feltelepítése, első-körös beállítása, és azok összekapcsolása. Fontos, hogy a videóban látható telepítési- és beállítási sorrendet betartsuk, mert azok felcserélése nem várt problémákat eredményezhet.

Publikálás ideje: 2021.03.26.

Online rádió készítés Radio DJ-vel - Bevezető

A videósorozat végére, és persze a bemutatott funkciók használatának némi gyakorlása után kellő magabiztossággal fogjuk tudni elindítani saját, önálló online rádiónkat amely zenei palettájának és műsorstruktúrájának mi lehetünk az urai!

Publikálás ideje: 2021.03.23.

Bochkor Gábor az Indexnek: Imádok provokálni

A Retro Rádió fenegyereke kitálal. Beszél Sebestyén Balázsékról, a konfliktusairól és a visszavonulásáról is.

Publikálás ideje: 2021.03.12.