Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére név és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

RadioDJ Kategóriák

Ebben a részben a RadioDJ kategória-kezelőjét, a kategóriák működési logikáját, és azok szerkesztési lehetőségeit ismertetjük. Ahogyan egyre több az importált hanganyagunk, egyre sürgetőbbé válik, hogy valahogyan osztályozni tudjuk a hanganyagainkat, ennek első lépése, hogy beállítsuk a számunkra megfelelő kategória-struktúrát.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Audiofájlok Importálása RadioDJ-be

A RadioDJ-t hanganyagokkal kell hogy ellássuk, hogy az gördülékenyen működni tudjon. Ennek módja az importálás, amit lehet egyesével, de akár tömegesen, egész könyvtárak tartalmának importálásával végezni. Az importált hangállományaink lesznek az a halmaz, amelyből a későbbiekben manuálisan, vagy automatizálva tudjuk az aktív lejátszási listánkat zeneszámokkal feltölteni, illetve az előre készített listáinkat felépíteni.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

RadioDJ kezelőfelületének az áttekintése

A RadioDJ főképernyője több összetevőből áll, mindegyiket másra lehet használni, és más a hatásuk a zenelejátszásra. Az itt közvetlenül elérhető funkciókat vizsgáljuk meg ebben a részben, mint a fő lejátszót, fő lejátszási listát, függőleges gombsort, fő track listát, gyorskészletet, kiegészítő lejátszókat és egyebeket.

Publikálás ideje: 2021.03.31.

Telepítési útmutató - RadioDJ, MySQL, BUTT, Virtual Cable

Az első videóban bemutatásra kerül a RadioDJ működtetéséhez, és az online rádióadásunk internetes közvetítéséhez szükséges programok feltelepítése, első-körös beállítása, és azok összekapcsolása. Fontos, hogy a videóban látható telepítési- és beállítási sorrendet betartsuk, mert azok felcserélése nem várt problémákat eredményezhet.

Publikálás ideje: 2021.03.26.

Online rádió készítés Radio DJ-vel - Bevezető

A videósorozat végére, és persze a bemutatott funkciók használatának némi gyakorlása után kellő magabiztossággal fogjuk tudni elindítani saját, önálló online rádiónkat amely zenei palettájának és műsorstruktúrájának mi lehetünk az urai!

Publikálás ideje: 2021.03.23.

Bochkor Gábor az Indexnek: Imádok provokálni

A Retro Rádió fenegyereke kitálal. Beszél Sebestyén Balázsékról, a konfliktusairól és a visszavonulásáról is.

Publikálás ideje: 2021.03.12.

Egri Péter a Manna FM új műsorvezetője!

A Manna FM a pénteki Live Session mellett kéthetente vasárnap esténként új műsorral jelentkezik: Egri Péter zenetörténeti műsora szórakoztató formában mutatja be a 21. századi popkultúra gyökereit, kiindulását az 1950-es évek amerikai - és nem csak amerikai - rock & roll zenéjén keresztül.

Publikálás ideje: 2021.03.02.

Nagyszabású tehetségkutató és új műsor a 95.8 Sláger FM programkínálatában

Egyedülálló zenés rádióshow, a Hangadó keretében keresi a tehetséges előadókat a 95.8 Sláger FM. Azonban nem ez az egyetlen újdonság a rádiónál. Szerdán rajtol el a ’Hétköznapi példaképek, nem hétköznapi történetei’ című műsor, Kende-Hofherr Krisztina műsorvezetésével. Nagyszabású rádiós showműsort, a Hangadót indítja útjára a 95.8 Sláger FM. A rádió olyan tehetséges, vállalkozó szellemű, amatőr-hobbi énekesek jelentkezését várja, akik szívesen megmutatnák ország világ előtt, hogy mire is képesek...

Publikálás ideje: 2021.02.22.

Ma van a rádiózás világnapja

2021. február 13-án a rádiózás világnapját ünnepeljük, immáron tizedik alkalommal. Az UNESCO által életre keltett kezdeményezés jelmondata ezúttal az „új világ, új rádió”, amellyel a rádiózás 110 éves fennállásának ünneplése mellett a történelemben betöltött kiemelkedő szerepére is szeretnék felhívni a figyelmet. The post Ma van a rádiózás világnapja appeared first on RADIOSITE.HU

Publikálás ideje: 2021.02.13.

Magyar zene: áldás, vagy átok?

Ma Magyarországon a legtöbb rádiós szerint még a kvótáknak megfelelő számú magyar dalt sem lehet összeszedni. Mindeközben Oroszországtól Argentínáig a TOP 3-ban vannak a kizárólag „hazai” zenéből dolgozó formátumok. Mi lehet az oka ennek? Kalácska Gábor írása. The post Magyar zene: áldás, vagy átok? appeared first on RADIOSITE.HU

Publikálás ideje: 2021.02.11.