“Nyitott rádió” lett a Méz Rádió

Ne maradj le a legfrissebb rádiós hírekről, kérj értesítést a harang ikonra kattintva!

Sok veszprémi fiatal örömére.

Új programot indított a Méz Rádió “Nyitott rádió” címmel, tudta meg a RADIOSITE. Az akciónak köszönhetően több tucat veszprémi iskolás kóstolhatott bele a rádiózás rejtelmeibe.

Veszprém leghallgatottabb rádiójának stúdiója a város egyik ikonikus pontján, a belvárosi “húszemeletes” toronyház legfelső szintjén helyezkedik el. Korábban is előfordult már, hogy hallgatók és kisebb-nagyobb csoportok bejelentkeztek, hogy szeretnék megnézni a rádiót és a várost madártávlatból. A stáb ennek igyekezett mindig eleget tenni, hiszen így még közelebb tudtak kerülni a hallgatókhoz.

“Nyitott rádió” lett a Méz Rádió

(forrás: Méz Rádió)

Idén tavasszal jött az ötlet Szekeres Dávidtól, az Ébredj Veszprém műsorvezetőjétől, hogy a látogatásoknak adjanak rendszert és keretet. A reggeli műsor házigazdája anno hasonló módon, egy ilyen látogatás alkalmával szeretett bele a rádiózásba. A Méz Rádió ezt követően megkereste a veszprémi iskolák igazgatóit, és felajánlották, hogy szívesen fogadnak osztályokat, esetleg médiaszakkörös, vagy más érdeklődő diákcsoportokat a rádióba.

“Ezen alkalmakkor bevezettük őket a stúdióba, ahol testközelből láthattak bele az élő műsorvezetés kulisszatitkaiba. Dióhéjban meséltünk nekik a Méz Rádióról és a rádiózás és főleg a rádiós műsorvezetés alapvető érdekességeiről. Ezután pedig hagytuk, hogy záporozzanak a kérdések. Csak néhány slágerkérdés: “Mi van, ha bakizik a műsorvezető?” “Ki és hogyan szerkeszti a zenéket?” “Hogyan induljon el Ő is rádiós műsorvezetőként?” Igyekeztünk mindenre kielégítő válaszokat adni.” – mondta el a RADIOSITE-nak Hajas Bálint, a rádió stratégiai igazgatója.

Hozzátette, hogy szeretnék még közelebb hozni a Méz Rádiót a hallgatóikhoz, és nem titkolt céljuk megszerettetni a rádiózást, elsősorban a fiatal generációval. “Nem lehet tudni, hogy kiben van meg az a tehetség, ami a jövő nagy rádiósává teheti őt. És ha lehetőség van rá, akkor a Méz Rádióval szeretnénk megadni a kezdő lökést nekik, hogy bátran elinduljanak ezen az izgalmas úton.”

RADIOSITE

Hír forrása: RADIOSITE

MyOnlineRadio.hu - Publikálás ideje:

Komment doboz