Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Nem lesznek tömeges kirúgások a Petőfinél

Ezt Pető Zoltán, a rádió főszerkesztője mondta el az Indexnek ma reggel, miután szembesítettük azzal az iparági pletykával, miszerint péntek délutánra minden munkatársukat behívták, hogy nagy részüket azzal a lendülettel el is küldjék a közmédia legfiatalosabbnak tartott csápjától.

Publikálás ideje: 2016.05.27.

Viszlát, Nagyon Zene!

Ahogy korábbi cikkünkben már jeleztük, teljesen átalakul hétfőn a Petőfi Rádió. Peller Mariann és Harsányi Levente ébreszt majd, de a többi sávba is új műsorvezetők érkeznek. Vadonatúj arculattal jelentkezik a csatorna, és 9 év után lecserélik a "nagyon zene" szlogent is.

Publikálás ideje: 2016.05.26.

Ismert mûsorvezetõk, új szlogen és új hullám a Petõfi Rádiónál

Peller Mariann, Harsányi Levente viszi a reggelt, Buda Marci a délutános, minden hétköznap este mûsort vezet a Republicból ismert Boros Csaba. Petõ Zoltán, a rádió fõszerkesztõje még több magyar zenét ígér, de a kereskedelmi rádiókkal nem akarnak versenyezni, és lecserélik...

Publikálás ideje: 2016.05.26.

Békés megyében terjeszkedik a Katolikus Rádió

Eredmény született egy orosházi frekvenciára kiírt pályázati eljárásban. Változik a Szent István Rádió is.

Publikálás ideje: 2016.05.26.

Így került a Sláger Rádióhoz a Class FM

A Sláger Rádió története jól mutatja, hogy mire számíthat az a befektető, aki Magyarországon médiavállalkozásba kezdene. Oda került a Class FM, akiktől az elődjének a konkurensét elvették.

Publikálás ideje: 2016.05.25.

Simicska elbukta a Class FM-et, de elintézte, hogy ne legyen könnyen a Fideszé

A kormány nem örül a Class FM új amerikai tulajdonosának: tőlük diplomáciai okból problémásabb lenne ősszel elvenni a frekvenciát.

Publikálás ideje: 2016.05.24.

Esperes Ákos ébreszt a Rádió 1-en

A Stenk értesülései szerint az újrainduló 96.4 Rádió 1 Esperes Ákost igazolta le a reggeli idősávjába. Közben úgy tűnik, a Rádió 1 várható restartja körül megújul a stílusban - gyaníthatóan - nagyon hasonló Petőfi Rádió.

Publikálás ideje: 2016.05.24.

Esperes Ákos az új Rádió1 reggeli műsorvezetője lett

Andy Vajna rádiója, ami a Rádió1 nevet kapta meg, tapasztalt rádióst, Esperes Ákost igazolta le a reggeli műsor vezetéshez. Ha a rádió neve ismerős lenne, nem véletlen, korábban volt egy ilyen rádió Budapesten, illetve vidéki rádiók állta össze egyfajta hálózatszerűségbe, ami azóta megszűnt, a frekvenciaengedélyük lejárt, és vagy nem pályáztak a meghosszabbítására, vagy nem kapták meg az engedélyt.

Publikálás ideje: 2016.05.24.

Új tulajdonoshoz került a Class FM

A Sláger rádió vette meg az egyetlen országos kereskedelmi rádiót.

Publikálás ideje: 2016.05.23.

Eladták a Class FM-et

Vagyis a rádiót üzemeltető társaságot, az Advenio Zrt.-t. Turi Árpád, a Class FM vezérigazgatója közölte: május 17-én a Sláger Rádió Zrt. és a Marquard Média Hungary százszázalékos tulajdonrészt szerzett a társaságban, 85-15 százalék arányban. Azt remélik, a Médiatanáccsal egyeztetve meg tudják hosszabbítani a rádió frekvenciáját.

Publikálás ideje: 2016.05.23.