Rádió 1 legfrissebb hírei

Rádió 1 legfrissebb hírei elsőkézből. Összegyűjtöttük a rádióval kapcsolatos legfontosabb híreket. A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Rádió 1 - Halott Pénz - A kiállás pillanata

Április 3-án, péntek reggel 9 órakor a reklám után felcsendült a Halott Pénz - Amikor feladnád című dala. Az esemény újabb online hallgatottsági rekord is társult!

Publikálás ideje: 2020.04.03.

Három vidéki rádiós frekvenciára lehet pályázni

Egy kecskeméti, egy siklósi és egy szigetvári frekvencia pályázati felhívását véglegesítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium a Karc FM Média Kft.-t nyilvánította nyertessé a Kaposvár 97,5 MHz frekvencia pályázatán, és helytelen korhatár-besorolás miatt bírságot szabott ki a Rádió 1 szolgáltatójára

Publikálás ideje: 2020.02.04.

Országosan továbbra is a Retro Rádió a leghallgatottabb, amit a Petőfi Rádió követ

Tavaly, az utolsó negyedévben a rádiókat országosan naponta 5,5 millióan, míg hetente 7,2 millióan hallgatták a legalább 15 évesek körében – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hallgatottsági adataiból. Országosan a Retro, a Petőfi és a Kossuth Rádióra kapcsolnak a legtöbben – összesen négymillióan –, a fővárosban a Retro Rádiót a Rádió 1 követi a Kossuth Rádió előtt – összesen közel hatszázezres hallgatótáborral.

Publikálás ideje: 2020.02.03.

A Rádió 1 újra szembekerül a Mazán-testvérekkel

Békéscsaba után ezúttal Békés városában alakul újabb küzdelem a felek között. A tét: Rádió 1 / Best FM, vagy esetleg a Mega Rádió tulajdonosaiként ismert Mazán-testvérek által új néven indítandó helyi rádió lesz-e a Békés 94,4 MHz-en a Torony Rádió helyén.

Publikálás ideje: 2019.12.18.

Pereskedik a Rádió 1 és a Médiatanács

A tihanyi rádiós frekvenciát próbálják visszaszerezni, amiért két Rádió 1-es cég is elindult, de végül az egyik visszalépett, a másik pályázati anyagot pedig érvénytelenítette a Médiatanács, így le kellett kapcsolni a Rádió 1 balatoni adását.

Publikálás ideje: 2019.12.18.

A Rádió 1 ügyvezetője a Best FM tulajdonosa lett

Bakai Mátyás, Andy Vajna egykori jobbkeze, a Rádió 1-et jelenleg is irányító ügyvezető igazgató lett a Best FM tulajdonosa és az ügyvezetője.

Publikálás ideje: 2019.12.18.

Milliós nyereményért zajlik a TOP 500 szavazás a Rádió 1-en

Ötszáz dalból álló zenei listát készít a rádióhallgatók segítségével a Rádió 1. A TOP 500 című program évek óta nagyon népszerű a hallgatók körében, akik ilyenkor szavazhatnak kedvenc igazi mai slágereikre. Idén a vállalkozó kedvűek november 29-ig voksolhatnak a Rádió 1 weboldalán és applikációjában az általuk legjobbnak tartott dalokra

Publikálás ideje: 2019.11.27.

Eljárás indult Balázsék ellen

A Media1 értesülése szerint eljárást indít a Rádió 1 Balázsék című műsora ellen az NMHH Médiatanács. Erről a grémium még a múlt hét kedden döntött, de a testület kihagyta az eljárás megindítására vonatkozó döntést a testület a sajtóhoz eljuttatott heti összefoglalójából.

Publikálás ideje: 2019.11.26.

Hallgatottsági adatok – 2019. július – szeptember

Naponta 5,5 millióan, hetente pedig több mint 7,1 millióan hallgattak rádiót 2019 harmadik negyedévében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hallgatottsági adatai alapján. Országosan a 15 éves vagy idősebb lakosság 66%-ánál naponta, míg 85%-ánál hetente szól rádió. A milliós hallgatottsági küszöböt a Retro, a Petőfi, a Kossuth Rádió és a Rádió 1 lépte át

Publikálás ideje: 2019.11.11.

Eldőlt az ATV-s Spirit FM sorsa, bírság a Rádió 1-nek

A Médiatanács meghosszabbította a Spirit FM médiaszolgáltatási jogosultságát, valamint döntött a Rádió Most Kaposvár médiaszolgáltatási jogosultságáról is. A testület ezenkívül megbírságolta a Rádió 1-et, illetve több más aktuális üggyel is foglalkozott, így például elfogadtak és közzétettek egy friss reklámpiaci tanulmányt is.

Publikálás ideje: 2019.11.07.