Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Az 1341 kHz-en is szól a Kossuth

A solti, 540 kHz-es középhullámú rádiótorony felújítási munkálatai miatt ideiglenesen Siófokról és Szolnokról sugároz a Kossuth Rádió.

Publikálás ideje: 2016.07.13.

Vidéki frekvenciákat pályáztatnak

A Médiatanács öt olyan vidéki rádiós műsorszolgáltatás frekvenciatervének kidolgozására kérte fel az NMHH hivatalát, amelyek médiaszolgáltatási jogosultsága 2017-ben lejár. A testület emellett hiánypótlásra hívta fel az egyetlen pályázót a Velence Meleg-hegy 90.4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati eljárásában.

Publikálás ideje: 2016.07.12.

Íme a legújabb rádióhallgatottsági adatok: a Class FM továbbra is az élen

Nyilvánosságra hozta a TNS Hoffmann–Mediameter konzorcium a február-májusi időszakra vonatkozó, a fővárosi és országos rádiókra vonatkozó kutatási eredményeit.

Publikálás ideje: 2016.07.08.

Így alakult a rádiózás tavasszal

Naponta országosan több mint 6 millióan, míg a fővárosban több mint 1 millióan rádióznak - derül ki a TNS Hoffmann-Mediameter konzorcium 2016. február-májusi időszakra vonatkozó kutatási eredményeiből.

Publikálás ideje: 2016.07.08.

Ismert zenészek a Talpra magyarban

A Petőfi Zenei Díj gálája után is folytatódik a magyar tehetségek bemutatása a Petőfin. A legújabb zenéket két héten át maguk az előadók hozták el a rádióba, a Talpra magyart minden reggel más ismert zenészek vezették - írja a Híradó.

Publikálás ideje: 2016.07.07.

Átfogó hallgatottsági mérés az NMHH-tól

A magyarországi rádióadók hallgatottságának mérésére pályázati eljárást kezdeményez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Publikálás ideje: 2016.07.06.

Hallgatottságot mér az NMHH

Átfogó és a rádiók számára szabadon hozzáférhető hallgatottságmérést készít elő a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – közölte az NMHH szerdán.

Publikálás ideje: 2016.07.06.

MTVA: A Petőfi a minőségi magyar zene nagyszínpada

Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója interjút adott a Világgazdaságnak, amiben beszélt az idén induló M5-ös csatornáról, a közmédia költségvetéséről, illetve arról, hogy a köztévéknek nem kell versenyeznie a kereskedelmi tévékkel.

Publikálás ideje: 2016.06.30.

Mégsem lesz Kék Duna Esztergomban

15 médium nyert 35,6 millió forintot műszaki fejlesztésre, elbukott a Kék Duna Rádió egy esztergomi pályázaton, és vallási rádiót is büntettek a Médiatanács e heti ülésén.

Publikálás ideje: 2016.06.30.

Cooky cáfolja a pletykákat, hogy a Rádió1-en térne vissza az éterbe

A Rádió1 folyosóján azt suttogják, hogy a Music Fm-nél tévés karrierre hivatkozva felmondó Cooky feléjük tart – írja a Bors. A lap szerint a francia DJ saját közösségi oldalán is tett homályos utalást a rádiózáshoz való visszatérésére, majd ezeket a bejegyzéseket később törölte.

Publikálás ideje: 2016.06.29.